Κατοικίδια

Τι είδους κατοικίδιο είναι καλύτερο να έχετε στο διαμέρισμα;

Τι είδους κατοικίδιο είναι καλύτερο να έχετε στο διαμέρισμα;
Περιεχόμενο
 1. Σκύλοι και γάτες μεγαλόσωμων και μικρών φυλών
 2. Μικρά χαριτωμένα ζωάκια
 3. Αμφίβια και ερπετά
 4. Πουλιά
 5. έντομα

Ένα ζώο σε ένα διαμέρισμα είναι χαρά! Είναι αστεία και αυθόρμητα, ειδικά τα παιδιά θα ενθουσιαστούν με την εμφάνιση ενός κατοικίδιου στο σπίτι. Το παιδί λατρεύει να παίζει μαζί τους, μαθαίνει να νοιάζεται και να έχει ευθύνη. Πριν αποφασίσετε ποιο κατοικίδιο θα έχετε σε ένα διαμέρισμα, πρέπει να σταθμίσετε όλα τα υπέρ και τα κατά. Λάβετε υπόψη τις συνθήκες διαβίωσης, τη διαθεσιμότητα ελεύθερου χρόνου και φυσικά τα γούστα και τις προτιμήσεις κάθε μέλους της οικογένειας.

Σκύλοι και γάτες μεγαλόσωμων και μικρών φυλών

Τα σκυλιά είναι έξυπνα ζώα, είναι τέλεια εκπαιδεύσιμα και πιστά στο αφεντικό τους με όλη τους την καρδιά. Αυτά τα ζώα απαιτούν πολλή προσοχή στον εαυτό τους, λατρεύουν όταν παίζουν, μιλάνε και περπατούν μαζί τους. Τα σκυλιά μπορεί να είναι αρκετά εντυπωσιακά σε μέγεθος. Για τους λάτρεις των μεγαλόσωμων ζώων, παρουσιάζουμε τις 10 μεγαλύτερες ράτσες σκύλων:

 • Ιρλανδικό λυκόσκυλο;
 • Ντόμπερμαν;
 • Λαμπραντόρ;
 • Νέα Γη;
 • Γερμανικός σκύλος?
 • Komondor;
 • St. Bernard;
 • Μόσχα φύλακας?
 • Ποιμενικός σκύλος Καυκάσου και Κεντρικής Ασίας.
 • Αγγλικό, Ισπανικό, Πυρηναίο και Θιβετιανό Μαστίφ.

Ένα μεγαλόσωμο σκυλί είναι πιστός προστάτης του ιδιοκτήτη του, δεν είναι τρομακτικό μαζί του σε μια βόλτα στο σκοτάδι.

Αλλά το περιεχόμενο ενός τέτοιου ζώου έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Έχουν πολλή ενέργεια που πρέπει να απελευθερωθεί. Ο σκύλος πρέπει να βγαίνει βόλτα 2 φορές την ημέρα και να του δίνεται αρκετός χρόνος για να τρέξει. πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το νόμο, σε δημόσιους χώρους ο σκύλος πρέπει να είναι δεμένο με λουρί και φίμωτρο.

  Οι γάτες μπορούν επίσης να εκπλήξουν με τις παραμέτρους τους, για παράδειγμα, το ύψος στο ακρώμιο της σαβάνας φτάνει το 1 m και το βάρος είναι 20 κιλά. Άλλες μεγάλες γάτες περιλαμβάνουν τις ακόλουθες ράτσες:

  • Μέιν Κουν;
  • chausie?
  • Νορβηγική δασοκομία;
  • Σιβηρίας.

  Οι μεγάλες γάτες είναι όμορφες! Είναι χαριτωμένοι, επιβλητικοί και περήφανοι.Τους αρέσει να παίζουν και να τρέχουν στο διαμέρισμα. Ορισμένες ράτσες, όπως η σαβάνα, συνιστάται να περπατάτε με λουρί. Αν και οι γάτες είναι πιο ανεξάρτητες από τους σκύλους, δένονται και με τον ιδιοκτήτη τους και βαριούνται αν φύγει για πολλή ώρα.

  Η διατήρηση ενός μεγάλου ζώου σε ένα διαμέρισμα απαιτεί ευρύχωρο χώρο διαβίωσης.

  Ένα ιδανικό μέρος για αυτούς θα ήταν ένα εξοχικό σπίτι ή ένα ιδιωτικό σπίτι. Τα κλουβιά και οι μονωμένοι θάλαμοι είναι κατασκευασμένοι για σκύλους. Το ζώο νιώθει άνετα και δεν τρομάζει τους άλλους με το μέγεθός του. Εάν το διαμέρισμα είναι μικρό, τότε είναι καλύτερο να επιλέξετε πιο "συμπαγείς" ράτσες σκύλων και γατών. Τα μπουλντόγκ, τα κοργκί, τα κανίς, τα πομεράνια θα κάνουν τη ζωή σας πιο διασκεδαστική και ποικίλη και οι «βελούδινες» βρετανικές ή συνηθισμένες οικόσιτες γάτες θα γεμίσουν το σπίτι με ζεστασιά και άνεση.

  Οι γάτες και οι σκύλοι όλων των φυλών, ανεξαρτήτως μεγέθους, μπορούν να καταστρέψουν τα έπιπλα ή να σκίσουν την ταπετσαρία στο πιο εμφανές σημείο. Ειδικά ένα έφηβο ζώο, γιατί χρειάζεται να τρέχει, να παίζει, να ακονίζει τα δόντια και τα νύχια του. Αγοράζουν ένα ειδικό ξύσιμο για τη γάτα, αλλά θα χρειαστεί χρόνος για να το συνηθίσουν. Μια ποικιλία από συνθετικά κόκαλα και παιχνίδια στα οποία μπορείτε να ακονίσετε τα δόντια σας είναι κατάλληλα για σκύλους. Πρέπει να τα αγοράσετε σε εξειδικευμένα καταστήματα, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το παιχνίδι είναι ασφαλές για τον σκύλο.

  Μικρά χαριτωμένα ζωάκια

  Εάν θέλετε λιγότερη ταλαιπωρία - βάλτε το ζώο στο κλουβί. Δεν χρειάζεται να εκπαιδεύεται στην τουαλέτα, να περπατά και να καθαρίζει τα μαλλιά του σε όλο το διαμέρισμα. Αρκεί να επιλέξετε ένα κατάλληλο σπίτι, να προσθέσετε πριονίδι, να ταΐσετε το ζώο και να διατηρήσετε το σπίτι του καθαρό. Ας περιγράψουμε αναλυτικότερα τα ζώα που φυλάσσονται σε κλουβιά.

  • Τα χάμστερ είναι αστεία τρωκτικά. Τους αρέσει να τρέχουν σε τροχό, να κοιμούνται κουλουριασμένοι σε μια μπάλα και να τρώνε, γεμίζοντας διασκεδαστικά τα μάγουλά τους με φαγητό. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες αυτών των τρωκτικών, που διαφέρουν ως προς το χρώμα και το μέγεθος. Τα πιο δημοφιλή είναι το Angora με μακριά μαλλιά και το Συριακό, που μπορεί να είναι χρυσό, μαύρο, γκρι και λευκό.
  • ινδικά χοιρίδια - ζώα με πυκνό σώμα και κοντά πόδια. Μπορούν να είναι χελωνών, λευκού ή κόκκινου χρώματος. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μασούν συνεχώς κάτι, όπως γρασίδι, φρούτα και λαχανικά. Μερικές φορές εκπέμπουν ένα τρίξιμο που υποδηλώνει δυσαρέσκεια ή πείνα.
  • Διακοσμητικοί αρουραίοι - έξυπνα και έξυπνα τρωκτικά. Επιδέχεται εκπαίδευση και συνδέεται με τον ιδιοκτήτη. Τους αρέσει να περνούν χρόνο στην αγκαλιά τους. Είναι καθαρά, ανακουφίζονται σε μια γωνιά. Εάν το κλουβί καθαριστεί εγκαίρως, δεν θα υπάρχει μυρωδιά στο διαμέρισμα.
  • Τσιντσιλά - ζώα με υπέροχη γούνα, λόγω των οποίων κυνηγούνται και εκτρέφονται σε ειδικές φάρμες. Αλλά αυτά τα ζώα διατηρούνται στο σπίτι. Χρειάζονται ένα ευρύχωρο κλουβί, το ελάχιστο μέγεθος του οποίου είναι 50 × 70 cm, ή καλύτερα ένα κλουβί. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το τσιντσιλά συνήθως κοιμάται και το βράδυ είναι ξύπνιο: τρώει, ακονίζει τα δόντια του, πηδά και θροΐζει συνεχώς με κάτι. Για το λόγο αυτό, το κλουβί δεν πρέπει να τοποθετείται στην κρεβατοκάμαρα.
  • Διακοσμητικά κουνέλια - ήρεμα και ανεπιτήδευτα κατοικίδια. Το ζώο μπορεί να κρατηθεί σε ένα ευρύχωρο κλουβί ή σε ένα μικρό κλουβί. Στην τελευταία περίπτωση, ο «αυτοκίνικος» μερικές φορές πρέπει να απελευθερώνεται για να πηδήξει, το συνεχές κάθισμα σε στενό χώρο έχει άσχημη επίδραση στην υγεία και τη διάθεση του κουνελιού.
  • Κουνάβια - ζώα με επίμηκες σώμα και απαλό τρίχωμα από γούνα. Αν τους δώσετε ελευθερία, θα συρθούν σε κάθε ρωγμή και θα ροκανίσουν ολόκληρο το διαμέρισμα. Εξαιτίας αυτού, πολλοί άνθρωποι προτιμούν να τα κρατούν σε ευρύχωρα κλουβιά, αφήνοντάς τα να τρέχουν μόνο λίγες φορές την ημέρα. Τα άτομα με έντονη όσφρηση πρέπει να γνωρίζουν ότι το ζώο έχει μια συγκεκριμένη μυρωδιά που δεν αρέσει σε όλους.

  Το κλουβί με το κατοικίδιο είναι τοποθετημένο μακριά από ρεύματα και άμεσο ηλιακό φως.

   Έβαλαν ένα σπίτι, ένα μπολ για φαγητό, ένα ποτό και ένα δίσκο. Τοποθετείται επίσης ένα μικρό δοχείο με ψιλή άμμο, με τη βοήθεια του οποίου τα ζώα καθαρίζουν τα γούνινα παλτά τους. Δεν είναι δύσκολο να φροντίσετε το σπίτι του κατοικίδιου σας: πρέπει να πετάτε τα υπολείμματα φαγητού, να ανανεώνετε το νερό και να αλλάζετε πριονίδι κάθε 3-4 ημέρες.

   Αμφίβια και ερπετά

   Όσοι αγαπούν τα ασυνήθιστα εξωτικά ζώα θα πρέπει να δώσουν προσοχή στα αμφίβια και τα ερπετά.Για αυτούς, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί ένα terrarium ή aquaterrarium στο οποίο αναδημιουργείται ένα περιβάλλον κοντά στις φυσικές συνθήκες. Για παράδειγμα, μια έρημο, τροπικό δάσος ή ημιυδάτινο περιβάλλον. Παρουσιάζουμε μια πλήρη λίστα με τους πιο ανεπιτήδευτους κατοίκους του terrarium.

   • Αχατίνα - τα σαλιγκάρια είναι μεγάλα σε μέγεθος, μπορούν να φτάσουν τα 20-30 εκ. Δεν θέλουν ιδιαίτερη προσοχή, είναι πολύ εύκολο στη φροντίδα τους. Ως σπίτι επιλέγεται ένα δοχείο με καπάκι, το κάτω μέρος του οποίου καλύπτεται με ένα παχύ στρώμα υποστρώματος τύρφης.
   • Newts - χαριτωμένα αμφίβια. Στο σπίτι, εγκαθίστανται σε ένα δοχείο γεμάτο με νερό με χερσαίες εκτάσεις - ένα aquaterrarium. Οι τρίτωνες έχουν περίοδο ανάπαυσης δύο εβδομάδων μία φορά το χρόνο, επιλέγουν ένα βολικό μέρος για τον εαυτό τους και δεν παρουσιάζουν καμία δραστηριότητα.
   • Ρυθμιστικό λίμνης - εξαιρετικός κολυμβητής! Για μια πλήρη ζωή, θα χρειαστούν επίσης ένα aquaterrarium, στο οποίο, εκτός από τους λαμπτήρες υπεριώδους, τοποθετούνται και λαμπτήρες πυρακτώσεως. Στη φύση, αυτό το είδος χελωνών, μετά από ενεργό κολύμπι, αρέσει να λιάζεται στον ήλιο.
   • Χελώνα της Κεντρικής Ασίας Είναι ένα πολύ φιλικό και ειρηνικό ζώο. Μπορεί να διδαχθεί στο χέρι, και στη συνέχεια, σε επαφή με τον ιδιοκτήτη, δεν θα κρύψει το κεφάλι της σε ένα κέλυφος. Περιέχεται σε ευρύχωρα ξηρά terrarium. Εάν βάλετε ένα ζώο σε ένα δοχείο που είναι πολύ μικρό, γίνεται ανήσυχο και μπορεί να προσπαθήσει να βρει μια διέξοδο.
   • Gecko - μικρές σαύρες με ποικιλία χρωμάτων. Συνιστάται στους αρχάριους να έχουν ένα λεοπάρ γκέκο, που ονομάζεται επίσης spotted eublefar. Τα geckos μπορούν να ρίξουν την ουρά τους, αλλά δεν πρέπει να τους προκαλέσετε σε αυτό, γιατί το νέο δεν θα είναι τόσο ομαλό και όμορφο.
   • Βάτραχοι - αμφίβια με ενδιαφέρουσα συμπεριφορά. Ο πιο δημοφιλής και εύκολος στη φροντίδα είναι ο δεντροβάτραχος με κόκκινα μάτια. Αυτοί οι βάτραχοι έχουν ένα όμορφο χρώμα: χρωματιστές ρίγες στα πλαϊνά ενός πράσινου σώματος και έντονα κόκκινα μάτια. Μπορούν να αλλάξουν χρώματα ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες.
   • Φίδια - ερπετά με ήρεμη διάθεση. Υπάρχουν πολλά είδη που διαφέρουν ως προς το μέγεθος, το χρώμα, τη συμπεριφορά και τις συνθήκες διατήρησης. Υπάρχουν μικρά φίδια που δεν ξεπερνούν τα 12 εκατοστά σε μήκος, αλλά υπάρχουν απλά γίγαντες που φτάνουν τα 10 μ. Για αρχάριους από μικροσκοπικά είδη, προτείνουμε το φίδι καλαμποκιού και για όσους θέλουν ένα μεγαλύτερο ζώο, το βασιλόφιδο Καλιφόρνια , φτάνοντας τα 1,5–2 μ.

    Τα περισσότερα από τα αναφερόμενα ερπετά και αμφίβια είναι αρπακτικά. Επομένως, κάθε είδους έντομα ή μικρά ζώα θα πρέπει να υπάρχουν στη διατροφή τους.

    Για παράδειγμα, ένα γκέκο τρέφεται με αράχνες, κατσαρίδες, μύγες και ένα φίδι με ποντίκια και βατράχους. Το τάισμα των φιδιών δεν είναι μια διαδικασία για άτομα με λιποθυμία, επομένως είναι καλύτερο να εγκαταλείψετε τη συντήρηση αυτού του ερπετού για όσους είναι πολύ ευαίσθητοι σε όλα τα ζωντανά όντα.

    Πουλιά

    Εάν θέλετε το σπίτι σας να γεμίσει με κουδουνίσματα - πάρτε ένα πουλί. Συντηρούνται εύκολα, μπορείτε να τα αφήσετε μόνα τους για πολλή ώρα, και δεν μυρίζουν. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν μόνο τα σκουπίδια που ξεχύνονται από το κλουβί και τον θόρυβο που δημιουργείται από ορισμένα είδη. Εάν θέλετε να κοιμηθείτε μακριά την ημέρα σας, είναι καλύτερα να καλύψετε το κλουβί με ένα πυκνό πανί: τα πουλιά συμπεριφέρονται ήσυχα στο σκοτάδι. Εξετάστε τα πιο δημοφιλή πουλιά που διατηρούνται στο σπίτι.

    • παπαγάλοι - ένα από τα πιο λαμπερά και όμορφα πουλιά. Τις περισσότερες φορές, τα διαμερίσματα περιέχουν πράσινα ή μπλε παπαγαλάκια. Υπάρχουν όμως πολλά άλλα ενδιαφέροντα είδη. Για παράδειγμα, γκρι, κακάου, κοκατίλ, πουλάκια αγάπης. Ένας παπαγάλος μπορεί να διδαχθεί να μιλάει· πολλοί τον αγοράζουν για αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Για να μιλήσει όμως το κατοικίδιο απαιτείται καθημερινή εκπαίδευση.
    • Καναρίνια - ευκίνητα και ευκίνητα πουλιά. Μπορούν να διδαχθούν στο χέρι. Εάν θέλετε να ακούσετε το τραγούδι των πουλιών, τότε είναι καλύτερα να αγοράσετε ένα αρσενικό, τα θηλυκά καναρίνια δεν τραγουδούν.
    • Αμαδίνες - φωτεινά και χαρούμενα πουλιά. Μερικά είδη έχουν πολύ όμορφο φτέρωμα. Τις περισσότερες φορές υπάρχουν σπίνοι ζέβρα - πουλιά ενός σταχτοχρώματος με εκφραστικά κόκκινα μάγουλα.

     Τα εξημερωμένα πουλιά διατηρούνται σε ένα κλουβί, το οποίο είναι εξοπλισμένο με πότη, ταΐστρα και κούρνιες.Για να μην βαρεθεί το κατοικίδιο, τοποθετήστε έναν καθρέφτη και κρεμάστε ένα κουδούνι.

      Το κλουβί δεν πρέπει να τοποθετείται δίπλα στο παράθυρο, το φτερωτό σας κατοικίδιο μπορεί να κρυώσει από ρεύμα. Τα πουλιά είναι αρκετά εύθραυστα πλάσματα και τραυματίζονται εύκολα - αυτό πρέπει να το θυμάστε όταν τα σηκώνετε.

      Τα είδη άγριων πτηνών μπορούν επίσης να διατηρηθούν στο σπίτι. Το ψαρόνι, η σαρκοφάγος, το αηδόνι και το αηδόνι μπορούν να ζήσουν καλά στην αιχμαλωσία. Συνηθίζουν τον ιδιοκτήτη και επικοινωνούν μαζί του με ευχαρίστηση. Μερικοί γεννούν πάπιες, αυτό το πουλί δεν κάθεται σε κλουβί, αλλά κινείται ελεύθερα σε όλο το διαμέρισμα. Μπορεί να τιθασευτεί, προσφέρεται καλά για προπόνηση. Και για να μην χαλάσει το πουλί γύρω από το σπίτι, βάζουν μια πάνα.

      έντομα

      Εάν θέλετε να εκπλήξετε τους καλεσμένους σας - αποκτήστε ένα εξωτικό έντομο: μια κατσαρίδα Μαδαγασκάρης ή ένα έντομο με κόκκινα φτερά. Διατηρούνται σε εντομοκτήματα με χώμα και ζωντανά φυτά. Τα έντομα απαιτούν ελάχιστη προσοχή, δεν κάνουν θόρυβο ή μυρωδιά. Ένα δοχείο με ένα τέτοιο κατοικίδιο δεν θα πιάσει πολύ χώρο, μπορεί να τοποθετηθεί με ασφάλεια σε ένα γραφείο.

      Πρόσφατα, ένα αγρόκτημα μυρμηγκιών ή φορμαρία έχει κερδίσει δημοτικότητα - είναι ένα διαφανές δοχείο, που αποτελείται από πολλούς θαλάμους, στο οποίο κατοικείται μια αποικία μυρμηγκιών.

      Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη ζωή τους, είναι πολύ συναρπαστική. Στην αποικία αυτών των εντόμων σχηματίζεται μια αυστηρή ιεραρχία, το καθένα με το δικό του επάγγελμα και ιδιότητα. Δεν είναι δύσκολο να φροντίσετε μια τεχνητή μυρμηγκοφωλιά, αλλά πρέπει να γίνεται τακτικά. Συνιστάται στους αρχάριους να επιλέγουν μυρμήγκια της οικογένειας της μυρμυκίνης.

      Ό,τι κατοικίδιο κι αν έχετε στο σπίτι, πρέπει να αναλάβετε την ευθύνη για αυτό. Αυτό είναι ένα ζωντανό πλάσμα και θα χρειαστεί φροντίδα, ακόμα και την πιο ελάχιστη. Είναι απαραίτητο να υπολογίσετε σωστά τις δυνάμεις και τις δυνατότητές σας: μπορείτε να ταΐσετε το ζώο σύμφωνα με τις ανάγκες του, να περπατήσετε μαζί του ή να καθαρίσετε έγκαιρα στο κλουβί του. Η ζωή του είναι πλέον στα χέρια σου.

      Σχετικά με τα κατοικίδια ζώα, τα οποία μπορούν να διατηρηθούν χωρίς περιττή ταλαιπωρία ακόμη και σε ένα μικρό δωμάτιο, περιγράφεται στο παρακάτω βίντεο.

      χωρίς σχόλια

      Μόδα

      η ομορφιά

      σπίτι