Σχεδιασμός και εσωτερικό σαλόνι

Όλα για την εσωτερική διακόσμηση του σαλονιού

Όλα για την εσωτερική διακόσμηση του σαλονιού
Περιεχόμενο
 1. Ποιο δωμάτιο είναι το χολ;
 2. Διαστάσεις (επεξεργασία)
 3. Φόρμες
 4. Λαμβάνουμε υπόψη τα χαρακτηριστικά
 5. Ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο
 6. Στυλ λύσεις
 7. Χρωματικός συνδυασμός
 8. Φινίρισμα δαπέδου, τοίχου και οροφής
 9. Φωτισμός
 10. Τακτοποίηση επίπλων
 11. Ντεκόρ
 12. Πώς να κάνετε ζώνη;
 13. Τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την ανάπτυξη ενός έργου σχεδιασμού;
 14. Ιδέες και Συμβουλές
 15. Παραδείγματα καλού σχεδιασμού

Κάθε άτομο προσπαθεί να δημιουργήσει στο σπίτι του όχι απλώς ένα κομψό σχέδιο, αλλά μια πραγματικά ζεστή γωνιά όπου όλα τα μέλη της οικογένειας και οι φίλοι θα χαρούν να συγκεντρωθούν. Το σαλόνι μπορεί να είναι ιδανικό μέρος για αυτό.

Εξετάστε όλα τα χαρακτηριστικά ενός τέτοιου δωματίου και τις αποχρώσεις του αρμονικού σχεδιασμού του.

Ποιο δωμάτιο είναι το χολ;

Το σαλόνι είναι ένα πολύ λειτουργικό δωμάτιο, το οποίο συχνά αναφέρεται ως χωλ. Αυτές οι έννοιες, αν και έχουν διαφορετική προέλευση, σημαίνουν περίπου το ίδιο πράγμα όταν πρόκειται για την περιγραφή δωματίων σε ένα διαμέρισμα. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στην εμφάνισή τους και επίσης να διευκρινίσουμε εάν η αίθουσα είναι ένα σαλόνι.

Η έννοια της "αίθουσας" εμφανίστηκε στην αρχαιότητα στη Γαλλία και η σωστή προφορά ήταν θηλυκό - "αίθουσα". Αυτός ο όρος χρησιμοποιήθηκε για να αναφερθεί σε μεγάλα, ευρύχωρα δωμάτια με ελάχιστο αριθμό χαρακτηριστικών επίπλων, που προορίζονταν για την υποδοχή επισκεπτών. Τις περισσότερες φορές, οι αίθουσες φιλοξενούσαν μπάλες, χορούς και άλλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, και μερικές φορές ακόμη και κοινωνικές συγκεντρώσεις.

Το σαλόνι είναι κάτι πιο άνετο και, σε σύγκριση με το χολ, ακόμη και προσωπικό και ελαφρώς οικείο.

Το θέμα είναι ότι το σαλόνι προοριζόταν από καιρό επίσης για συναντήσεις με καλεσμένους, αλλά ήταν απλώς ένας στενός κύκλος ανθρώπων ιδιαίτερα κοντά στον ιδιοκτήτη του σπιτιού. Τα βράδια περνούσαν σε εμπιστευτικές συνομιλίες και οικογενειακές γιορτές σε μικρή κλίμακα.

Στις μέρες μας, τα σαλόνια ονομάζονται συνήθως χωλ, ειδικά αν διαθέτουν χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό καλεσμένων. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι η αίθουσα εξακολουθεί να είναι μια ευρύτερη έννοια, που σημαίνει πολύ περισσότερα, για παράδειγμα, ένα γυμναστήριο, μια αίθουσα χορού, ένας κινηματογράφος και ο όρος "σαλόνι" περιγράφει πλήρως τον σκοπό του δωματίου και δεν έχει καμία άλλη σημασία.

Διαστάσεις (επεξεργασία)

Το μέγεθος του δωματίου για την υποδοχή επισκεπτών μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό, όλα εξαρτώνται από τη συνολική επιφάνεια του χώρου διαβίωσης και από τις επιθυμίες των ιδιοκτητών του. Φυσικά, η γιορτή και η συγκέντρωση φίλων είναι πολύ πιο ευχάριστη σε ένα μεγάλο ευρύχωρο δωμάτιο, αλλά μια μικρή ζεστή γωνιά δεν θα στερηθεί την προσοχή.

Εσωτερικοί χώροι 30 τ. m, υπάρχει αρκετός χώρος για να φιλοξενήσει αρκετά μεγάλα και ταυτόχρονα άνετα χαρακτηριστικά επίπλων. Για παράδειγμα, φαρδιοί καναπέδες με μεγάλα μαξιλάρια, τεράστιες ντουλάπες και ένα μεγάλο τραπεζάκι. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε ένα home cinema και μια τηλεόραση μεγάλης οθόνης, που είναι χρήσιμα για να παρακολουθείτε ταινίες με όλη την παρέα ή με την οικογένειά σας.

Ελαφρώς λιγότερο ευρύχωρο είναι το σαλόνι με εμβαδόν 25 τ. m, για τα οποία μπορούν επίσης να επιλεγούν αρκετά μεγάλα στοιχεία επίπλων και διακόσμησης. Ένα τέτοιο δωμάτιο μπορεί να είναι είτε τετράγωνο είτε ορθογώνιο, επομένως πρέπει να τακτοποιήσετε έπιπλα με βάση αυτές τις παραμέτρους.

Αλλά σε ένα δωμάτιο με παραμέτρους 13-14 τ. m θα πρέπει να σκεφτεί τη διάταξη πιο προσεκτικά και να είναι λίγο πιο μετριοπαθής στην επιλογή της συνοδείας επίπλων... Ίσως χρειαστεί να τα βγάλετε πέρα ​​με έναν καναπέ και έναν σπονδυλωτό τοίχο τηλεόρασης και κάποια πράγματα.

Η επίπλωση θα είναι πολύ πιο μέτρια σε ένα δωμάτιο με εμβαδόν 11 - 12 τ. Μ. Σε αυτή την περίπτωση, η κατάσταση εξαρτάται άμεσα από το σχήμα του δωματίου, καθώς ένα τετράγωνο σαλόνι σάς επιτρέπει να συγκεντρώνετε συμπαγή έπιπλα στη μέση, αλλά ένα ορθογώνιο επιτρέπει τη διάταξη των χαρακτηριστικών επίπλων αποκλειστικά κατά μήκος των τοίχων.

Φόρμες

Από πολλές απόψεις, η διακόσμηση στο σαλόνι εξαρτάται από το σχήμα του δωματίου, το οποίο μπορεί να ποικίλει απόλυτα, καθώς οι σύγχρονες τεχνολογίες και διαρρύθμιση το επιτρέπουν πλήρως.

Όπως ήδη ειπώθηκε, τετράγωνο σχήμα είναι πιο ευέλικτο και σας επιτρέπει να τακτοποιήσετε όλα τα απαραίτητα έπιπλα με συμπαγή και μοντέρνο τρόπο. Επιπλέον, αυτή η φόρμα θεωρείται πιο άνετη και πρακτική από άποψη φωτισμού, αφού ακόμα και ένας κεντρικός πολυέλαιος μπορεί να απλώσει φως σε όλες τις γωνίες του δωματίου.

Υπάρχουν επίσης διατάξεις με μακρόστενα δωμάτια, ο σχεδιασμός του οποίου μπορεί να είναι κάπως δύσκολος.

Για να μην φαίνεται μικρό το δωμάτιο, θα πρέπει να φροντίσετε τον ειδικό σχεδιασμό των τοίχων, ο οποίος θα βοηθήσει στην οπτική αύξηση του χώρου. Σε αυτό θα βοηθήσουν ανοιχτά χρώματα και επιφάνειες καθρέφτη.

Είναι πολύ λιγότερο συνηθισμένο να βρίσκουμε χώρους στρογγυλό σχήμα, το γέμισμα επίπλων και ο σχεδιασμός των οποίων δεν θα είναι τόσο εύκολο να καταλήξουμε. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί να σας προβληματίσει η κατασκευή αποκλειστικών επίπλων κατά παραγγελία, τα οποία θα έχουν κατάλληλο σχήμα και θα ταιριάζουν αρμονικά στο εσωτερικό.

Μπορείτε επίσης να συναντήσετε επιμήκη στρογγυλά δωμάτια - με τη μορφή οβάλ. Οι συστάσεις για τη διάταξη και το σχεδιασμό τους θα είναι οι ίδιες όπως στην περίπτωση ενός κύκλου.

Λαμβάνουμε υπόψη τα χαρακτηριστικά

Πριν προχωρήσετε απευθείας στο σχεδιασμό ενός τέτοιου δωματίου, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά του που μπορούν να επηρεάσουν τόσο την εμφάνιση του δωματίου όσο και τη λειτουργικότητά του.

Επιπλέον, ορισμένα χαρακτηριστικά μπορούν να γίνουν εμπόδιο για την αγορά αυτού ή του άλλου επίπλου, καθώς και κάποιου είδους συστάσεις για την τοποθέτησή τους.

Σαλόνι περπάτημα

Συχνά υπάρχουν διατάξεις με τα λεγόμενα καθιστικά. Αυτό υποδεικνύει δωμάτια που είναι ενδιάμεσα μεταξύ άλλων. Για παράδειγμα, μεταξύ του διαδρόμου και της κουζίνας ή μεταξύ της τραπεζαρίας και των κρεβατοκάμαρων.Αυτή η διάταξη του δωματίου μπορεί να ονομαστεί και κάπως κεντρική, αφού για να φτάσετε σε άλλο σημείο του διαμερίσματος, θα πρέπει οπωσδήποτε να το περάσετε.

Η ιδιαιτερότητα ενός τέτοιου δωματίου είναι ότι έχει πολλές πόρτες, ίσως ακόμη και αρκετούς τοίχους, πράγμα που σημαίνει ότι η τοποθέτηση επίπλων κατά μήκος των τοίχων μπορεί να είναι κάπως δύσκολη.

Τις περισσότερες φορές, σε τέτοια δωμάτια, οι καναπέδες και οι πολυθρόνες βρίσκονται στο κέντρο του δωματίου και τα ντουλάπια και οι βάσεις τηλεόρασης βρίσκονται κοντά στους τοίχους, όπου το επιτρέπει ο χώρος.

Μπορείτε επίσης να σκεφτείτε να τοποθετήσετε μικρά ντουλάπια μεταξύ των θυρών.

Εκτός, όταν σχεδιάζετε αυτό το είδος, είναι απαραίτητο να φροντίσετε τον σχεδιασμό των εσωτερικών θυρών και να σκεφτείτε εκ των προτέρων εάν θα είναι εξοπλισμένα με πόρτες ή θα παρουσιάζονται με τη μορφή όμορφων τόξων.

Για περάσματα μεταξύ της κρεβατοκάμαρας και του σαλονιού, η πόρτα είναι περισσότερο αναγκαιότητα παρά κάποιο είδος διακοσμητικού στοιχείου, αλλά η απουσία της είναι αρκετά αποδεκτή μεταξύ του καθιστικού και της κουζίνας.

Με μπαλκόνι

Τα σαλόνια με μπαλκόνι έχουν επίσης μια σειρά από χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, έχουν επίσης δύο πόρτες, οι οποίες μπορούν να κάνουν τα έπιπλα να τοποθετηθούν με τον ίδιο τρόπο όπως σε μια διάταξη δωματίου. πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η μέθοδος δεν αποτελεί δυσκολία ή μειονέκτημα τέτοιων δωματίων, αλλά αντίθετα, είναι ευρέως δημοφιλής.

Επιπλέον, τη ζεστή εποχή, το μπαλκόνι μπορεί να γίνει ένα είδος καλοκαιρινής βεράντας, όπου οι επισκέπτες μπορούν επίσης να συγκεντρωθούν για ένα φλιτζάνι τσάι, ένα ποτήρι κρασί και μια ευχάριστη συζήτηση. Είναι απαραίτητο μόνο να επιλέξετε όμορφα καλοκαιρινά έπιπλα για αυτό, δημιουργώντας έτσι μια κατάλληλη ατμόσφαιρα.

Και σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων προτιμούν απαλλαγείτε από τον τοίχο που χωρίζει το δωμάτιο από το μπαλκόνι και οργανώστε έναν κοινό χώρο με όμορφα πανοραμικά παράθυρα. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι σε τέτοιες περιπτώσεις θα χρειαστεί να καταφύγετε σε πλήρη αντικατάσταση των παραθύρων με διπλά τζάμια, καθώς και σε μόνωση κεφαλαίου και εγκατάσταση ισχυρών συσκευών θέρμανσης, καθώς ο χώρος του μπαλκονιού είναι πάντα πολύ πιο κρύος από τον χώρο στο δωμάτιο.

Και οι δύο επιλογές μπορούν να είναι μια λειτουργική προσθήκη στον κύριο χώρο ή μια εντελώς ξεχωριστή περιοχή που θα γίνει το επίκεντρο του δωματίου και θα ενθουσιάσει τους επισκέπτες.

Σαλόνι-στούντιο

Το σαλόνι-στούντιο είναι ένα δωμάτιο, στις περισσότερες περιπτώσεις σε συνδυασμό με τον χώρο της κουζίνας, λόγω του οποίου μπορεί να τοποθετηθεί και ως ένα είδος τραπεζαρίας. Το πλεονέκτημα αυτής της διάταξης είναι ότι μπορείτε πάντα να μαζεύετε τους επισκέπτες σε ένα ζεστό μέρος και να μην αφήνετε το διπλανό δωμάτιο για αναψυκτικά και ποτά. Και μεταξύ των ελλείψεων, μπορεί να σημειωθεί μια πιθανή σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ εκείνων που θέλουν να χαλαρώσουν μπροστά στην τηλεόραση και εκείνων που είναι απασχολημένοι με το μαγείρεμα αυτή τη στιγμή και μπορεί να δημιουργήσουν περιττό θόρυβο.

Για να κάνετε ένα τέτοιο δωμάτιο πιο άνετο, είναι απαραίτητο να σκεφτείτε την κατάλληλη οριοθέτηση του χώρου εργασίας της κουζίνας, του χώρου φαγητού και του χώρου αναψυχής.

Και αν η δεύτερη και η τρίτη ζώνη μπορεί κάλλιστα να είναι αρμονικά συμβατές, τότε η πρώτη χρειάζεται σχεδόν πάντα ζωνοποίηση.

Για αυτό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορα έπιπλα, όπως ράφια με ράφια ή ψηλοί πάγκοι, ειδικές κάθετες περσίδες ή διακοσμητικές κουρτίνες, χωρίσματα συρόμενων πορτών ή κατασκευές γυψοσανίδας και πολλές άλλες επιλογές.

Εκτός, Συνιστάται ο χώρος αναψυχής και ο χώρος της κουζίνας να βρίσκονται σε κάποια απόσταση μεταξύ τους, και το καλύτερο από όλα, σε διαφορετικά άκρα του δωματίου.

Ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο

Υπάρχουν συχνά περιπτώσεις όταν, κατά τον καθορισμό ενός δωματίου για την οργάνωση ενός καθιστικού, η επιλογή πέφτει σε ένα δωμάτιο όπου δεν υπάρχουν παράθυρα. Με την πρώτη ματιά, αυτό μπορεί να φαίνεται σημαντικό μειονέκτημα, καθώς το φως του ήλιου της ημέρας προσθέτει στην ατμόσφαιρα θαλπωρής και πάντα ευθυμεί, αλλά η απουσία παραθύρων μπορεί να χρησιμοποιηθεί με καλό αποτέλεσμα, λαμβάνοντας υπόψη άλλες σημαντικές αποχρώσεις.

Για παράδειγμα, το πρώτο βήμα είναι να διασφαλίσετε ότι υπάρχει αρκετός καθαρός αέρας στο δωμάτιο, ειδικά εάν είναι περιορισμένος και έχει μία είσοδο.

Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά με τα walk-through δωμάτια χωρίς παράθυρα, αφού αερίζονται δημιουργώντας βύθισμα και δεν θα είναι δύσκολο.

Εκτός, σε ένα δωμάτιο χωρίς φως της ημέρας, ο φωτισμός πρέπει να είναι καλά οργανωμένος, έτσι ώστε, εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια οικεία ατμόσφαιρα στο δωμάτιο με το λυκόφως ή μια φιλική, ευνοϊκή για την επικοινωνία - με πλήρες έντονο φως.

Συνιστάται επίσης να κάνετε το συνολικό εσωτερικό του δωματίου όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ, με φωτεινές λεπτομέρειες, έτσι ώστε ελλείψει παραθύρων να μην φαίνεται σκοτεινό και σκοτεινό. Το σαλόνι πρέπει να δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας και χαλάρωσης και όχι άγχος. Και αν προσθέσετε πολλές λεπτομέρειες από ύφασμα και μαξιλάρια στα έπιπλα, τότε το δωμάτιο θα λάμψει με νέα χρώματα και θα είναι πιο άνετο.

Στη σοφίτα

Σοφίτα ονομάζεται συνήθως ένα δωμάτιο στον τελευταίο όροφο ενός σπιτιού, το οποίο ανήκει στη σοφίτα, η οποία αξιοποιείται ενεργά. Επίσης, διαμερίσματα πολλαπλών επιπέδων που βρίσκονται στους επάνω ορόφους των σπιτιών και έχουν παράθυρα στην επιφάνεια της οροφής μπορούν να αποδοθούν σε διαμερίσματα σοφίτας. Δηλαδή, το φως της ημέρας μπαίνει πάντα στο δωμάτιο από ψηλά, κάτι που είναι αναμφισβήτητο πλεονέκτημα.

Αυτή η διάταξη των παραθύρων σας δίνει πολύ περισσότερες ευκαιρίες να τοποθετήσετε μεγάλα έπιπλα, για παράδειγμα, ντουλάπια ή θήκες πιάτων κατά μήκος των τοίχων. Επιπλέον, θα υπάρχει πάντα ένα μέρος για να συμπληρώσει το εσωτερικό με μια κομψή πρωτότυπη εικόνα, η οποία θα έχει επίσης θετική επίδραση στη συνολική σχεδιαστική ιδέα.

Κατά κανόνα, τέτοια δωμάτια μπορούν να έχουν μόνο μία πόρτα στον τοίχο ή να μην την έχουν καθόλου εάν το δωμάτιο βρίσκεται στον τελευταίο όροφο μιας ιδιωτικής κατοικίας. Σε αυτή την περίπτωση, η είσοδος στο σαλόνι της σοφίτας βρίσκεται απευθείας στο πάτωμα.

Στυλ λύσεις

Η ποικιλία των κατευθύνσεων στυλ σάς επιτρέπει να σχεδιάσετε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο σύμφωνα με οποιεσδήποτε γευστικές προτιμήσεις και η ανάμειξη στυλ σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα πραγματικά ασυνήθιστο και μοναδικό εσωτερικό. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις πιο δημοφιλείς επιλογές για τον στυλιστικό σχεδιασμό των σαλονιών.

Τα κλασικά, τα οποία δεν χάνουν ποτέ δημοτικότητα, έχουν χαρακτηριστικά γνωρίσματα εγγενή μόνο σε αυτό το στυλ. Ένας μεγάλος αριθμός επιτηδευμένων στοιχείων επίπλων, μια αφθονία κρυστάλλου, ασημιού και επιχρύσωσης, καθώς και διακόσμηση δωματίων με κολώνες - όλα αυτά δίνουν στο κλασικό στυλ περισσότερη στιλπνότητα και πολυτέλεια.

Επίσης, τα χαρακτηριστικά επίπλων σε ένα τέτοιο εσωτερικό μπορούν να διακοσμηθούν με χαριτωμένα φυτικά στολίδια και διάτρητα γλυπτά και το ίδιο το εσωτερικό συμπληρώνεται από ογκώδη φωτιστικά, κηροπήγια αντίκες και χοντρές κουρτίνες.

Το στυλ της Προβηγκίας στο σαλόνι είναι αυτό που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε μια ζεστή και οικεία γωνιά. Ένας μεγάλος αριθμός φυσικών στοιχείων και φυσικών υλικών θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας ζεστασιάς και ηρεμίας και οι απαλές αποχρώσεις θα δώσουν στο δωμάτιο μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση.

Εκτός από την ατμόσφαιρα άνεσης, υπάρχουν επίσης νότες φρεσκάδας και ρομαντισμού σε αυτό το στυλ. Παρόμοιο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με τη βοήθεια τραχιών επιφανειών, τη χρήση παλαιωμένων επίπλων και την παρουσία υφασμάτων, πλεκτών και μάλλινων στοιχείων.

Η παρουσία ενός μεγάλου ελεύθερου χώρου και ενός ελάχιστου επίπλου είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα του στυλ σοφίτας, που δείχνει κάπως casual και τολμηρό, αλλά ταυτόχρονα είναι απίστευτα κομψό και δημοφιλές.

Αυτή η στιλιστική τάση χαρακτηρίζεται από ακατέργαστα στοιχεία σχεδίασης, για παράδειγμα, πλινθοδομή ή τυχαία εφαρμογή σοβά με υφή. Επίσης, τα αντίστοιχα διακοσμητικά στοιχεία χρησιμοποιούνται με τη μορφή επίπλων ασυνήθιστου σχήματος, πρωτότυπους πίνακες και φωτογραφίες, καθώς και διάφορες πινακίδες, αφίσες και ακόμη και οδικές πινακίδες.

Στερεό και εκλεπτυσμένο Αγγλικό στυλ μπορεί να μην είναι εντελώς κατάλληλο για τη διακόσμηση ενός καθιστικού, καθώς όλα τα χαρακτηριστικά επίπλων και τα υλικά σε αυτό φαίνονται κάπως δυσκίνητα και οπτικά κάνουν τον χώρο βαρύτερο.

Ξεχωριστά, αξίζει να τονιστεί το μοντέρνο στυλ, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του οποίου είναι η πρακτικότητα και η ευκολία. Όλα τα χαρακτηριστικά των επίπλων πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ευέλικτα, συμπαγή και λειτουργικά.Επίσης, στη σχεδίαση ενός μοντέρνου στυλ, δεν επιτρέπεται η χρήση άχρηστων αξεσουάρ χωρίς άλλο σκοπό εκτός από διακόσμηση.

Χρωματικός συνδυασμός

Μερικές φορές είναι αρκετά δύσκολο να αποφασίσετε για τις χρωματικές λύσεις στην εσωτερική διακόσμηση του καθιστικού, επειδή είναι σημαντικό όχι μόνο να επιλέξετε ευχάριστες αποχρώσεις, αλλά και να τις συνδυάσετε σωστά μεταξύ τους. Μπορείτε συχνά να βρείτε εσωτερικούς χώρους υπερφορτωμένους με χρώματα ή, αντίθετα, με έλλειψη φωτεινών λεπτομερειών. Για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα, Συνιστάται να μελετήσετε προσεκτικά όλες τις πτυχές αυτού του ζητήματος.

Για παράδειγμα, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η αφθονία του πλούσιου και σκούρου μπλε στο εσωτερικό είναι αρκετά σπάνια και φαίνεται κάπως χυδαία και άγευστη. Αλλά χρησιμοποιώντας μπλε λεπτομέρειες ως διακόσμηση αρκετά κατάλληλο και θα φανεί πολύ κομψό.

Αυτή η απόχρωση ταιριάζει πολύ με λευκό, γκρι, μπλε και άλλα ψυχρά ανοιχτά χρώματα.

Λιλά απόχρωση στο εσωτερικό ενός τέτοιου δωματίου μπορεί να παρουσιαστεί σε δύο εκδόσεις - κορεσμένο φωτεινό ή χλωμό και λεπτό. Και αν η πρώτη επιλογή χρησιμοποιείται κυρίως στην παρουσίαση επίπλων, τότε η δεύτερη μπορεί κάλλιστα να γίνει η κύρια απόχρωση του σχεδιασμού του δωματίου. Επίσης, εκτός από αυτά τα χρώματα, τέλειος είναι και ένας μωβ τόνος.

Οι καφέ αποχρώσεις στο εσωτερικό του σαλονιού είναι αρκετά συνηθισμένες, είτε είναι σκούρες είτε πιο ανοιχτές και απαλές... Κατά κανόνα, τα χαρακτηριστικά επίπλων ή τα καλύμματα δαπέδου διακοσμούνται σε σκούρα χρώματα, ενώ τα ανοιχτόχρωμα χρησιμοποιούνται ως επενδύσεις οροφής και τοίχου, καθώς και μικρά υφασμάτινα αξεσουάρ.

Πολύ δημοφιλής παστέλ αποχρώσεις στην εσωτερική διακόσμηση, ειδικά όταν πρόκειται για πούδρα, βανίλια, απαλό γαλάζιο και ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις μενθόλης. Αυτά τα λουλούδια χρησιμοποιούνται συχνότερα για να διακοσμήσουν τοίχους, μαξιλάρια ή όμορφα τραπεζομάντιλα και χαρτοπετσέτες στο τραπέζι. Τέτοια σαλόνια φαίνονται πολύ απαλά και πραγματικά άνετα.

Φαίνεται πολύ εντυπωσιακό απόχρωση φιστικιού στο σχεδιασμό των χώρων, τονίζοντας όλα τα πλεονεκτήματά του. Επιπλέον, αυτός ο τόνος είναι καθολικός και συνδυάζεται οργανικά με σκούρο και ανοιχτόχρωμο δάπεδο. Αλλά όταν γεμίζετε ένα δωμάτιο, θα πρέπει να αποφεύγετε να επιλέγετε έπιπλα σε έντονα επιθετικά χρώματα, καθώς σε αυτή την περίπτωση το εσωτερικό θα αποδειχθεί ετερόκλητο και όχι άνετο.

Φινίρισμα δαπέδου, τοίχου και οροφής

Όταν πρόκειται για τη διακόσμηση ενός δωματίου, πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί και επιλεκτικοί. Όχι μόνο η εμφάνιση του καθιστικού εξαρτάται άμεσα από τα υλικά που χρησιμοποιούνται, αλλά και η διάρκεια ζωής αυτού του δωματίου, καθώς και η διατήρηση της αρχικής εμφάνισης. Επιπλέον, η λειτουργικότητα του χώρου θα εξαρτηθεί επίσης από ορισμένες από τις αποχρώσεις.

Για παράδειγμα, δεν είναι μόνο η θέση της εισόδου που παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά και η κατεύθυνση στην οποία θα ανοίξει και θα κλείσει η πόρτα.

Εάν χρησιμοποιείτε βιβλίο πόρτας ή άλλη επιλογή που έχει συρόμενο μηχανισμό, τότε η κατεύθυνση της κίνησής του δεν έχει σημασία και όταν τοποθετείτε ένα συμβατικό φύλλο πόρτας, θα πρέπει να είναι έτσι ώστε να ανοίγει προς τα έξω για να εξοικονομήσετε εσωτερικό χώρο.

Ανεξάρτητα από το αν η πόρτα έχει πόρτα ή είναι οργανωμένη χωρίς αυτήν, σε κάθε περίπτωση πρέπει να διακοσμηθεί ανάλογα. Και αν, με την παρουσία ενός καμβά, θα υπάρχουν αρκετές όμορφες πλαγιές, τότε ένα άνοιγμα χωρίς πόρτα δίνει χώρο για μια πτήση σχεδιαστικής φαντασίας. Το άνοιγμα μπορεί να τελειώσει με γύψο ή να επικολληθεί με ταπετσαρία, τότε δεν θα ξεχωρίσει, αλλά μπορεί να διακοσμηθεί με μια όμορφη καμάρα με σκαλιστά στοιχεία ή ένα προϊόν με μικρά ράφια για μεγαλύτερη λειτουργικότητα.

Για να διακοσμήσετε τους τοίχους ενός τέτοιου δωματίου, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιστρώσεις ανθεκτικές στην υγρασία, αφού το σαλόνι σπάνια αντιμετωπίζει το πρόβλημα της εισροής υγρών. Θα ταιριάζει τέλεια ποιοτική ταπετσαρία, ξύλινα πάνελ τοίχου ή διακοσμητικός σοβάς, που μπορείτε να δημιουργήσετε μια ανάγλυφη υφή στον τοίχο.Επιπλέον, χρησιμοποιείται πολύ συχνά χρώματα και βερνίκια και κολάζ φωτογραφιών.

Τέλειο ως κάλυμμα δαπέδου σανίδα laminate ή παρκέπου έχουν επαρκή δύναμη. Επιτρέπεται επίσης η χρήση λινοτάπητα και χαλιού με μικρό σωρό, καθώς οι μακριές ίνες μπορούν να μπερδευτούν και να κυλήσουν. Δεν αποκλείεται και κεραμικό πλακάκι, ειδικά στο σπίτι εκείνων που τους αρέσει να περνούν το βράδυ σε μια θορυβώδη παρέα πάνω από έναν ναργιλέ.

Όσον αφορά τον σχεδιασμό της οροφής, εδώ μπορείτε να αφήσετε ελεύθερα τη φαντασία και να εξετάσετε τυχόν επιλογές. Μπορεί να είναι ταπετσαρία, πλακάκια που βάφονται, απλό φινίρισμα με χρωστικές ουσίες, κρεμαστές κατασκευές ή ελαστικά υφάσματα, και επίσης το φινίρισμα είναι το ίδιο διακοσμητικός σοβάς.

Φωτισμός

Κατά την οργάνωση του φωτισμού στο χώρο της αίθουσας, πρέπει να ληφθούν υπόψη αρκετές αποχρώσεις.

 • Κεντρικός φωτισμός θα είναι στη θέση τους εάν τα κύρια χαρακτηριστικά των επίπλων βρίσκονται στο κέντρο του δωματίου και ο κύριος χώρος διασκέδασης είναι συγκεντρωμένος.
 • Εάν υπάρχουν πολλές καρέκλες στο δωμάτιο, συνιστάται να τακτοποιήσετε δίπλα τους πρόσθετη πηγή φωτισμού. Για παράδειγμα, απλίκες τοίχου ή κομψά φωτιστικά δαπέδου.
 • Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρησιμοποιούνται χρωματιστές λωρίδες LED, που βρίσκεται στο χώρο της οροφής κατά μήκος του γείσου ή σε άλλα σημεία. Ο έγχρωμος φωτισμός θα βοηθήσει να φωτίσει την ατμόσφαιρα και να δημιουργήσει την κατάλληλη ατμόσφαιρα για ένα θορυβώδες βράδυ με φίλους.
 • Επιτρέπεται η χρήση ντουλάπια ή ράφια με οπίσθιο φωτισμό, χάρη στο οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε μια οικεία ατμόσφαιρα λυκόφωτος για ένα ρομαντικό σκηνικό.
 • Επίσης αρκετά συνηθισμένο spot φωτισμός οροφής... Για παράδειγμα, μικρά κυκλικά φώτα που βρίσκονται πάνω από ορισμένα έπιπλα ή χώρους σαλονιού που έχουν ξεχωριστούς διακόπτες και μπορούν να λειτουργήσουν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο.

  Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι κατά την οργάνωση του φωτισμού, χρησιμοποιούνται συχνά διακόπτες που βρίσκονται σε διαφορετικά άκρα του δωματίου, έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε οποιοδήποτε μέρος των φωτιστικών.

  Τακτοποίηση επίπλων

  Η διάταξη των επίπλων παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό οποιουδήποτε δωματίου, καθώς σε αυτή τη διαδικασία μπορείτε να διορθώσετε τις ατέλειες του δωματίου, δίνοντας προσοχή στα πλεονεκτήματα, αλλά και να παίξετε με τον χώρο για να αλλάξετε την οπτική του αντίληψη.

  Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, Ο πιο επιτυχημένος τρόπος τοποθέτησης χαρακτηριστικών επίπλων σε ένα ευρύχωρο σαλόνι είναι η κεντρική διάταξη των επικαλυμμένων επίπλων και των ντουλαπιών γύρω από την περίμετρο του δωματίου. Με μια τέτοια διάταξη, μπορείτε να ζωνάρετε οπτικά τον χώρο χωρίς να χρησιμοποιήσετε πρόσθετες λεπτομέρειες, καθώς τα ίδια τα έπιπλα θα είναι τέτοιες λεπτομέρειες.

  Επίσης, εάν υπάρχει ελεύθερος χώρος, μπορούν να τοποθετηθούν καναπέδες και πολυθρόνες στο σχήμα του γράμματος "P" και να τοποθετηθεί ένα μικρό τραπεζάκι σαλονιού στο κέντρο, στο οποίο μπορείτε πάντα να βάζετε ποτά και σνακ που προορίζονται για μια βραδιά ταινίας .

  Θα βοηθήσουν στη διόρθωση των ατελειών στο χώρο και θα μεγεθύνουν ελαφρώς οπτικά γωνιακά ντουλάπια για πράγματα ή για πιάτα. Τα μοντέλα χωρίς πλαϊνές σανίδες είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, αλλά συχνά φαίνονται λιγότερο ευρύχωρα, αν και το βάθος τέτοιων προϊόντων υποδηλώνει το αντίθετο. Τέτοια χαρακτηριστικά επίπλων, εγκατεστημένα σε τουλάχιστον δύο γωνίες του καθιστικού, θα βοηθήσουν να γίνουν πιο απαλά τα περιγράμματα και δεν θα καταλαμβάνουν πολύ χώρο.

  Εάν δεν σκοπεύετε να γεμίσετε το δωμάτιο με μεγάλη ποσότητα επίπλων, αλλά ο χώρος αποθήκευσης εξακολουθεί να είναι απαραίτητος, συνιστάται να αγοράσετε ένα χαμηλό αλλά μακρύ ντουλάπι που θα βρίσκεται κατά μήκος του τοίχου, καθώς και ντουλάπια τοίχου ή ράφια.

  Μια τηλεόραση οποιουδήποτε μεγέθους μπορεί να τοποθετηθεί στο ντουλάπι και τα ντουλάπια και τα ράφια είναι κατάλληλα για την αποθήκευση πιάτων ή διακοσμητικών αντικειμένων.

  Επίσης, τα μαλακά πουφ και οι μικρές λειτουργικές συρταριέρες θα ταιριάζουν τέλεια στο πλαίσιο ενός δωματίου αυτού του είδους.

  Ντεκόρ

  Τα διακοσμητικά στοιχεία στο εσωτερικό απολύτως οποιουδήποτε δωματίου θα είναι μόνο πλεονέκτημα, εάν χρησιμοποιούνται σε λογικές ποσότητες και επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη το στυλ του εσωτερικού και τη γενική ιδέα.

  Για παράδειγμα, ένα μπουκέτο από φωτεινά λουλούδια θα είναι το αποκορύφωμα ενός εσωτερικού σε λευκούς τόνους με φωτεινές λεπτομέρειες, αλλά σε ένα δωμάτιο με σχέδιο σε παστέλ και γυμνές αποχρώσεις, θα φαίνεται επιτηδευμένο και ακατάλληλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα λουλούδια είναι πολύ συχνά η διακόσμηση ενός δωματίου, είτε πρόκειται για κομμένα ζωντανά φυτά και επιλογές σε γλάστρες είτε για τεχνητά προϊόντα.

  Μικρά βάζα και μεγαλύτερα μοντέλα δαπέδου, κηροπήγια, όμορφα ειδώλια και ακόμη και ρολόγια χρησιμοποιούνται συχνά ως αξεσουάρ. Όλα αυτά τα αντικείμενα μπορούν να έχουν το ίδιο στυλ με το γενικό εσωτερικό ή να είναι εντελώς ουδέτερα, γεγονός που τα καθιστά ευέλικτα για κάθε δωμάτιο.

  Μια μάλλον ασυνήθιστη διακόσμηση σαλονιού μπορεί να είναι ενυδρείο. Αν και χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και ορισμένες συνθήκες κράτησης, αξίζει τα χρήματα και τον κόπο. Το θέμα είναι ότι το δωμάτιο με το ενυδρείο και τους κατοίκους του θα είναι πιο ζωντανό και η παρακολούθηση των ψαριών θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να χαλαρώσετε μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά.

  Επιπλέον, κουβέρτες, καλύμματα κρεβατιού, μαλακά μαξιλάρια και υφασμάτινη διακόσμηση χρησιμοποιούνται πολύ συχνά ως διακοσμητικά στοιχεία.

  Πώς να κάνετε ζώνη;

  Πολύ συχνά, μπορεί να είναι απαραίτητο να χωρίσετε έναν χώρο εάν τα δωμάτια είναι παρακείμενα ή ένα δωμάτιο πρέπει να εκτελεί πολλές λειτουργίες. Τα πιο εντυπωσιακά παραδείγματα είναι κουζίνες σε συνδυασμό με σαλόνια ή μικρά δωμάτια που πρέπει να συνδυάζουν χώρο επισκεπτών και ύπνου.

  Τα χωρίσματα από γυψοσανίδες ή οι μικρές σχάρες επίπλων θα βοηθήσουν στον διαχωρισμό του χώρου της κουζίνας από τον χώρο του χολ. Δεν πρέπει να χτίζετε πολύ ογκώδεις κατασκευές, καθώς θα επηρεάσουν αρνητικά τον συνολικό χώρο.

  Θα είναι αρκετά στοιχεία με ύψος όχι περισσότερο από ενάμισι μέτρο, τα οποία μπορούν επίσης να εξοπλιστούν με φωτισμό και ράφια.

  Οι κουρτίνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τοποθέτηση ζωνών. Επιπλέον, για τέτοιους σκοπούς, είναι κατάλληλοι τόσο συνηθισμένοι καμβάδες διπλής όψης όσο και προϊόντα σε αλυσίδες που αποτελούνται από χάντρες, καθώς και ρωμαϊκά μοντέλα με κατακόρυφο μηχανισμό ανύψωσης. Και αν οι δύο πρώτες επιλογές χρησιμοποιούνται για να κλείσουν εντελώς μια ζώνη από την άλλη, τότε οι ρωμαϊκές περσίδες εκτελούν τη λειτουργία ενός διαμερίσματος και διαιρούν μόνο εν μέρει τον χώρο.

  Μπορείτε επίσης να χωρίσετε το χώρο σε ζώνες χρησιμοποιώντας βάση με ενυδρείο, μια μεγάλη βάση για γλάστρες, καθώς και με τη βοήθεια διακοσμητικών σκαλιστών χωρισμάτων. Οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές δεν θα είναι μόνο μια οριοθέτηση ζωνών, αλλά και μια πολύ αποτελεσματική διακόσμηση.

  Τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την ανάπτυξη ενός έργου σχεδιασμού;

  Πριν προχωρήσετε σε μια πιο λεπτομερή ανάπτυξη του εσωτερικού έργου του καθιστικού, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη πολλές σημαντικές αποχρώσεις. Για παράδειγμα, μεμονωμένα χαρακτηριστικά των μεγεθών και των σχημάτων των χώρων, τα οποία αποκλείουν εντελώς την επιλογή χρήσης έτοιμων διατάξεων και συνεπάγονται τη δημιουργία ενός νέου, μοναδικού σχεδίου κατάλληλου για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο.

  Εάν δεν είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας και αμφιβάλλετε ότι θα μπορέσετε να σκεφτείτε το εσωτερικό με την παραμικρή λεπτομέρεια και να πραγματοποιήσετε τα σχέδιά σας, συνιστάται να ζητήσετε τη βοήθεια σχεδιαστών και μιας εταιρείας που ασχολείται με την ανακαίνιση χώρων . Οι ιδέες σχεδίασης είναι μερικές φορές αρκετά μη τυποποιημένες, επομένως μόνο επαγγελματίες μπορούν να τις ζωντανέψουν.

  Αν θέλετε να δείτε ένα πραγματικά ελίτ ακριβό εσωτερικό στο σαλόνι σας, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα premium υλικά, τα οποία όχι μόνο έχουν χαρακτηριστική εμφάνιση, αλλά και υψηλό επίπεδο ποιότητας και αντοχής, που σημαίνει ότι θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο από τα φθηνότερα.αναλογικά.

  Εάν ο στόχος σας είναι να μεγιστοποιήσετε την εξοικονόμηση και να δημιουργήσετε μια πιο οικονομική επιλογή σχεδίασης, τότε συνιστάται να επιλέξετε φθηνότερα υλικά φινιρίσματος και χαρακτηριστικά επίπλων, καθώς και να καταφύγετε σε ορισμένα κόλπα.

  Για παράδειγμα, ο σχεδιασμός του δωματίου στο στυλ του μινιμαλισμού, που θα σας γλιτώσει από τη χρήση περιττών αξεσουάρ, άρα και περιττών εξόδων.

  Το πλεονέκτημα των σαλονιών στις εξοχικές κατοικίες είναι ότι κατά τη διάρκεια της κατασκευής, μπορείτε να ορίσετε το απαιτούμενο σχήμα και τις παραμέτρους για το δωμάτιο. Όλα είναι πολύ πιο περίπλοκα με τις εγκαταστάσεις στο διαμέρισμα, καθώς σε σπίτια με πάνελ και τούβλα συχνά απαγορεύεται η αποσυναρμολόγηση των τοίχων για να αυξηθεί ο χώρος. Θα πρέπει να ενεργήσουμε με άλλους τρόπους και να κάνουμε την αίθουσα πιο ευρύχωρη λόγω σχεδιαστικών τεχνασμάτων.

  Μπορείτε επίσης να εξετάσετε την επιλογή με την κατασκευή μιας μικρής εξέδρας, στο οποίο θα υπάρχει χώρος αναψυχής ή χώρος για γλέντι. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το βάθρο δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο και δεν δημιουργεί εμπόδια στην ελεύθερη κίνηση γύρω από το δωμάτιο.

  Ιδέες και Συμβουλές

  Λοιπόν, έτσι ώστε το εσωτερικό του σαλονιού σας να τραβήξει την προσοχή και να εκπλήξει τους φίλους σας, Συνιστάται να λάβετε υπόψη μερικές συμβουλές και ασυνήθιστες ιδέες από επαγγελματίες.

  • Για να κάνετε το δωμάτιο να φαίνεται πιο φωτεινό και ευρύχωρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν γυαλιστερό τεντωμένο καμβά οροφής. Είναι καλύτερο να το διατηρήσετε σε ουδέτερο λευκό χρώμα, καθώς οι επιλογές για άλλες αποχρώσεις μπορεί να μην δώσουν αυτό το αποτέλεσμα.
  • Εάν ο χώρος του δωματίου το επιτρέπει, συνιστάται να αγοράσετε έναν καναπέ σε σχήμα U με διακοσμημένη πλάτη, ο οποίος μπορεί κάλλιστα να βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου. Αυτό το μοντέλο μπορεί να φιλοξενήσει πολύ μεγαλύτερο αριθμό ατόμων από έναν απλό καναπέ με επιπλέον καρέκλες.
  • Οι κομψοί εσωτερικοί χώροι σπάνια έχουν μονόχρωμο σχέδιο τοίχων, τις περισσότερες φορές είναι ένας συνδυασμός ουδέτερων ταπετσαριών και καμβάδων με ενδιαφέροντα στολίδια και μοτίβα.
  • Για να κάνετε το δωμάτιο πιο λειτουργικό, μπορείτε να σηκώσετε έναν καναπέ-κρεβάτι. Σε αυτήν την περίπτωση, οι επισκέπτες που μένουν ξύπνιοι μέχρι αργά μπορούν να διανυκτερεύσουν και να κοιμηθούν άνετα.
  • Εάν πρέπει να γεμίσετε κενό χώρο στους τοίχους, συνιστάται να χρησιμοποιείτε κανονικούς ή αρθρωτούς πίνακες με ουδέτερο σχέδιο που θα ευχαριστήσει όλα τα μέλη της οικογένειάς σας. Κατά κανόνα, τέτοιες εικόνες ταιριάζουν αρμονικά στο εσωτερικό και δεν βαριούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Επίσης, οι σχεδιαστές δεν συνιστούν την επιλογή υφασμάτων για διακόσμηση με πολύ φωτεινή εκτύπωση, γιατί σύντομα θα θέλετε να το αλλάξετε. Μια εξαιρετική επιλογή θα ήταν προϊόντα σε ουδέτερα χρώματα χωρίς σχέδιο.

  Παραδείγματα καλού σχεδιασμού

  Το εκλεπτυσμένο στυλ του καθιστικού σε απαλά παστέλ χρώματα θα αρέσει σε απαλές και ευαίσθητες φύσεις. Ένας μαλακός άνετος καναπές είναι ένα είδος οριοθέτησης μεταξύ του χώρου χαλάρωσης και της τραπεζαρίας.

  Ο μεγάλος καναπές σε σχήμα U ταιριάζει τέλεια στο εσωτερικό του σαλονιού σε απαλούς τόνους του γκρι και του καφέ. Η σύνθεση συμπληρώνεται από ασυνήθιστες λεπτομέρειες - ένα πρωτότυπο τραπεζάκι και μια κουνιστή πολυθρόνα.

  Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα της χωροθέτησης της κουζίνας και του χώρου διαβίωσης χρησιμοποιώντας ένα διαμέρισμα γυψοσανίδας με ενσωματωμένη τηλεόραση. Το εσωτερικό είναι διακοσμημένο σε ουδέτερα ανοιχτά χρώματα και συμπληρώνεται από κάποιες φωτεινές λεπτομέρειες, που του προσδίδουν ακόμη μεγαλύτερη πρωτοτυπία.

  Ένα όμορφο μινιμαλιστικό σαλόνι δεν έχει περιττές λεπτομέρειες και θα φαινόταν ελαφρώς άδειο αν δεν υπήρχαν οι φωτεινές λεπτομέρειες με τη μορφή μαξιλαριών και ζωγραφικής. Το μεγάλο τραπεζάκι σαλονιού, που βρίσκεται ανάμεσα στους δύο καναπέδες, έχει διαφανή γυάλινη επιφάνεια, καθιστώντας το ιδανικό για αυτό το σκηνικό.

  Για τα κύρια μυστικά του σχεδιασμού του σαλονιού, δείτε παρακάτω.

  χωρίς σχόλια

  Μόδα

  η ομορφιά

  σπίτι