Στυλ και μοντέλα φορεμάτων

Sarong - ένα εντυπωσιακό κομμάτι ρουχισμού παραλίας

Sarong - ένα εντυπωσιακό κομμάτι ρουχισμού παραλίας
Περιεχόμενο
  1. Ιδιαιτερότητες
  2. Πώς να δέσετε;
  3. Με τι να φορέσω;
  4. αξεσουάρ

Τα beachwear έχουν μυριάδες επιλογές ρούχων από όλο τον κόσμο. Αν το παρεό έχει ήδη γίνει οικείο κομμάτι της καλοκαιρινής γκαρνταρόμπας, τότε το σαρόνγκ εξακολουθεί να εξετάζεται.

Sarong

Στο σπίτι μπορεί να ονομαστεί με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένου του "mundu".

Το Sarong είναι ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο σάλι με μια μάλλον μακριά πλευρά - περίπου 2 m.

Ακριβώς στο μήκος του το σαρόνγκ διαφέρει από το παρεό, που έχει ήδη μπει σταθερά στη ζωή μας. Η μεγαλύτερη πλευρά του παρεό είναι συνήθως 1,4 m.

Κασκόλ Sarong

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δέσετε ένα σαρόνγκ, οπότε ένα τέτοιο φουλάρι μπορεί να αντικαταστήσει πολλά αντικείμενα. Η πολυλειτουργικότητα είναι πολύ σημαντική για τους τουρίστες, γι' αυτό σας συμβουλεύουμε να την προσέχετε!

Ιδιαιτερότητες

Για τον ιθαγενή πληθυσμό, το σαρόνγκ είναι ένα ολόσωμο ένδυμα, μια διασταύρωση μεταξύ φούστας και φορέματος. Για διαφορετικούς λαούς, αυτό είναι μόνο θηλυκό ή μόνο αρσενικό μέρος της γκαρνταρόμπας, για άλλους φοριέται από όλους. Ανάλογα με τη βιωσιμότητα των εθνικών παραδόσεων, το σαρόνγκ έχει μετατραπεί σε εορταστική και θρησκευτική φορεσιά, που συνήθως φοριέται σε εξαιρετικές περιστάσεις, ή έχει γίνει χαρακτηριστικό στοιχείο των Αβορίγινων, αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής ένδυσης.

Οι ιθαγενείς χρησιμοποιούν κασκόλ από πρακτικά φυσικά υφάσματα παραδοσιακών χρωμάτων και οι τουρίστες επιλέγουν ελαφριά, υπάκουα και ιπτάμενα σαρόνγκ από βαμβάκι, μετάξι, σιφόν και σατέν. Ειδικοί δακτύλιοι και αγκράφες φτιάχνουν το σαρόνγκ, το οποίο φοριέται πολύ άνετα. Οι Ταϊλανδοί συχνά στερεώνουν το ύφασμα στο σώμα, μιμούμενοι τα φαρδιά παντελόνια.

Η ιδιαίτερη χάρη που δίνει το ντύσιμο στις γυναίκες, η ρευστότητα της κίνησης και η δυνατότητα να αλλάζει εύκολα το σχήμα του έκανε το σαρόνγκ αντικείμενο ενδιαφέροντος για τους σχεδιαστές.Έτσι, η καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα αναπληρώθηκε με μια καθολική και όμορφη λεπτομέρεια, που προσθέτει μυστήριο στην εικόνα. Τα ασυνήθιστα χρώματα, οι συνδυασμοί και τα ιδιόμορφα μοτίβα τους επινοήθηκαν επίσης για χάρη της μόδας στα κασκόλ.

Εκτός από τις παραδοσιακές μεθόδους βαφής και ύφανσης νημάτων, άρχισαν να χρησιμοποιούν ζωγραφική σε ύφασμα (για παράδειγμα, μπατίκ ή ικάτ).

Sarong στους γοφούς

Φέρνοντας ένα σαρόνγκ στο σπίτι, μπορείτε να το κάνετε αντικείμενο τέχνης (τσάντα, μαντίλα ή μαντήλι) ή ακόμα και εσωτερικό αντικείμενο (με τη μορφή κουρτινών, καλυμμάτων, πάνελ, τραπεζομάντιλων). Ή μπορείτε να το βάλετε σε μια βαλίτσα, περιμένοντας νέα ταξίδια.

Πώς να δέσετε;

Το Sarong έχει μεγάλο μέγεθος, οπότε αν έχετε φαντασία, μπορείτε να δημιουργήσετε ρομαντικές ή έθνικ εικόνες. Τις περισσότερες φορές, το σαρόνγκ δένεται γύρω από τους γοφούς ή τη μέση σαν φούστα.

Τρόποι δέσιμου σαρόνγκ

Ας ρίξουμε μια ματιά στους συνηθισμένους τρόπους για να δέσετε ένα σαρόνγκ. Πολλά από αυτά είναι απλά και δεν θα χρειαστούν πολύ.

Τρόποι δέσιμου σαρόνγκ

Επιλογή Καραϊβικής

Σας επιτρέπει να επιλέξετε το ύψος του κασκόλ στο σώμα: στους γοφούς ή ψηλά κάτω από το μπούστο. Τυλίγοντας τον εαυτό σας σε ένα μαντήλι, πρέπει να δέσετε τις ουρές μπροστά σε έναν κόμπο (μπορούν να μείνουν ελεύθερες ή κρυμμένες). Μια πιο κομψή μέθοδος διαφέρει στο ότι ο κόμπος γίνεται όφετ: παίρνουν το ένα άκρο και ως δεύτερη ουρά για τον κόμπο, απλώς κόβουν ένα κομμάτι ύφασμα κατά μήκος της κορυφής. Το υπόλοιπο ύφασμα είναι φτιαγμένο ως άρωμα, πιέζοντάς το απαλά προς τα μέσα στη μέση και καλύπτοντας έτσι τον κόμπο.

Sarong - Καραϊβικός τρόπος δεσίματος

Ταϊλανδέζικη έκδοση

Τοποθετούν το ύφασμα κάθετα, τυλίγουν τη κοντή άκρη γύρω από το σώμα και το δένουν μπροστά. Το κάτω μέρος του κασκόλ είναι στριμμένο σε μία ή δύο πλευρές, οι άκρες ανεβαίνουν μέχρι τη μέση και ο πρώτος κόμπος κρύβεται με αυτή την κουρτίνα. Μπορείτε να τρέξετε το ύφασμα από το κάτω μέρος ανάμεσα στα πόδια, έτσι αποκτάτε το παντελόνι χαρέμι. Αυτή η επιλογή είναι αξιόπιστη και εύκολη στη χρήση.

Sarong - Ταϊλανδικός τρόπος δεσίματος

Στη Βιρμανία

Ράψτε το σαρόνγκ κατά μήκος της κοντής άκρης, αφήνοντας μέσα από τρύπες. Βάζοντας το «σωλήνα», κόβουν τις «αλογοουρές» κατά μήκος της πάνω άκρης, δένοντάς τις μπροστά, κάνοντας πτυχές να κοιτάζουν προς τα μέσα. Οι κόμποι της αλογοουράς τυλίγονται προς τα μέσα. Αυτή η μέθοδος θα σας βοηθήσει να μετατρέψετε το κασκόλ σε φούστα ή φόρεμα.

Οι πιο απλές επιλογές είναι να διπλώσετε το ύφασμα κατά μήκος, να τυλίξετε το ύφασμα γύρω από τους γοφούς και να δέσετε τις επάνω άκρες. Αυτό θα ολοκληρώσει τη μίνι φούστα. Όμορφες ασύμμετρες φούστες αποκτώνται διπλώνοντας ένα τετράγωνο σαρόνγκ.

Μίνι φούστα Sarong

Τα Master classes θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε ένα φόρεμα σε λίγα δευτερόλεπτα:

  • Περνώντας το ύφασμα πίσω από την πλάτη σας, σταυρώστε τις πάνω άκρες στο στήθος σας, τυλίξτε τις σε δεσμίδες και δέστε τις στο πίσω μέρος του λαιμού σας.
  • Αφήστε τη μια άκρη στο πλάι, σηκώνοντας το σαρόνγκ πάνω από το στήθος, σύρετε το φουλάρι πίσω από την πλάτη και τυλίξτε το γύρω από το σώμα, θα υπάρχει μια επικάλυψη υφάσματος στην πλάτη. Προσπαθήστε να αφήσετε την κάτω γωνία του σάλι ελεύθερη πάνω από το ύφασμα. Η δεύτερη επάνω γωνία μπορεί επίσης να βρίσκεται στο πλάι. Αυτά τα άκρα θα χρησιμεύσουν ως ιμάντες: τα σηκώνουμε προς τα εμπρός προς τα πάνω από κάτω από τις μασχάλες, τα δένουμε στο πίσω μέρος του λαιμού.
  • Με παρόμοιο τρόπο, ένα πιο κοντό φουλάρι μπορεί να δεθεί στον έναν ώμο: η μέση του σαρόνγκ είναι προσανατολισμένη προς τη μία πλευρά, από την άλλη πλευρά, το ύφασμα επικαλύπτεται με τις μασχάλες, οι γωνίες του κασκόλ μετά από αυτόν τον σταυρό διπλώνονται σε δεμάτια, σηκωμένα στον ώμο και δεμένα από πάνω. Το αποτέλεσμα είναι ένα ασύμμετρο φόρεμα σε στιλ αντίκα.

Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς τρόποι. Αξίζει να πειραματιστείτε για να βρείτε τη δική σας εκδοχή, γιατί ένα καλά επιλεγμένο μοτίβο και ένα σωστά δεμένο σαρόνγκ θα προσθέσουν κομψότητα στη φιγούρα.

Για παράδειγμα, για κυρίες με πλούσιο μπούστο, είναι καλύτερο να δέσουν ένα σαρόνγκ σαν φούστα και με ένα μικροκαμωμένο, να κάνουν κόμπους στο στήθος. Το σωστό κατακόρυφο ή διαγώνιο σχέδιο θα βοηθήσει στη διόρθωση της πληρότητας. Ένα φουλάρι δεμένο πάνω από τη μέση θα προσθέσει ύψος. Όσο πιο στενοί είναι οι ώμοι, τόσο πιο ψηλό πρέπει να είναι το σαρόνγκ.

Σαρόνγκ ως φούστα για παχουλές

Με τι να φορέσω;

Οι ιθαγενείς φορούν αυτές τις φούστες με ειδικές μπλούζες. Όμως ο υπόλοιπος κόσμος προτιμά να χρησιμοποιεί το σαρόνγκ ως μέρος ενός outfit στην παραλία, συνδυάζοντας με ξεχωριστά και ολόσωμα μαγιό, τοπ και ελαφριά ανοιχτά παπούτσια.

Sarong

Τα κομψά και αποκλειστικά φουλάρια μπορούν να φορεθούν στα καλοκαιρινά πάρτι ως φόρεμα, συμπληρώνοντας το ντύσιμο με πέδιλα με τακούνι ή πλατφόρμα. Οι βασικές σαγιονάρες και οι σαγιονάρες παραλίας θα ολοκληρώσουν κάθε εμφάνιση σαρόνγκ.Ενδιαφέρουσες θα είναι οι παραλλαγές με παπούτσια με γραβάτες, όταν κορδέλες, λουριά «αγκαλιάζουν» τα πόδια.

αξεσουάρ

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες τέτοιων καλοκαιρινών ρούχων, από τα αξεσουάρ μπορείτε να σταματήσετε στα καπέλα, τις κορδέλες και τα κασκόλ. Τα φωτεινά διακοσμητικά θα βρουν επίσης τη θέση τους. Μπορεί να είναι φθηνά κοσμήματα, πολύχρωμα σκουλαρίκια, βραχιόλια, τεράστια κολιέ από πέτρες ή γυαλί. Ενδιαφέροντα σετ από κοχύλια, κοράλλια, φτερά.

Τσάντες αγάπης φτιαγμένες από φυσικά υλικά: βαμβάκι, άχυρο κ.λπ. Μεγάλα ή μικρά, σκληρά ή μαλακά σαν σακίδια, με το πιο διαφορετικό σχήμα - εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τις ανάγκες σας.

Ειδικές αγκράφες-κουμπιά, όπως και για τα μαντήλια, βοηθούν στο ασφαλές δέσιμο του ρούχου. Έρχονται σε διαφορετικά σχήματα για να κάνουν την εμφάνισή σας ακόμα πιο εκλεπτυσμένη και κομψή. Φορώντας ένα σαρόνγκ ως φόρεμα, μπορείτε να το περιζώσετε. Η σύγχρονη ερμηνεία το επιτρέπει.

Sarong συνδυασμένο με φαρδιά ζώνη

Μια καλοκαιρινή εμφάνιση δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς μεγάλα γυαλιά ηλίου, γιατί αυτά τα γυαλιά είναι που θα βοηθήσουν στην προστασία των ματιών σας από τις καυτές ακτίνες. Το Sarong, ως ρούχο, δεν είναι μόνο ένας φόρος τιμής στη μόδα και την ομορφιά, αλλά και ένα πολύ λειτουργικό και άνετο πράγμα που μπορεί να γίνει το κύριο στοιχείο της εικόνας. Αξίζει να πάρετε ένα ζευγάρι σαρόνγκ για να σας διευκολύνει να αλλάζετε καθημερινά το look σας!

χωρίς σχόλια

Μόδα

η ομορφιά

σπίτι