Στυλ και μοντέλα φορεμάτων

Φόρεμα Peplum - μια τολμηρή εμφάνιση

Φόρεμα Peplum - μια τολμηρή εμφάνιση
Περιεχόμενο
 1. Σε ποιους είναι κατάλληλο;
 2. Πλεονεκτήματα των Βάσκων
 3. Βάσκες επιλογές
 4. Φόρεμα με θήκη
 5. Με μανίκια
 6. Με τρένο
 7. Υφάσματα
 8. Μήκος
 9. Δημοφιλή χρώματα
 10. Απόγευμα
 11. Γάμος
 12. Πρέπει να το φορέσεις γεμάτο;
 13. Με τι να φορέσω;
 14. αξεσουάρ
 15. Παπούτσια

Τι είναι ο Βάσκος, το ξέρει κάθε κορίτσι που θέλει να ακολουθήσει τη μόδα. Αν δεν έχετε συναντήσει αυτό το στοιχείο του ρουχισμού στο παρελθόν, ας εξηγήσουμε: το peplum είναι ένα φαρδύ κολάν στη μέση ενός φορέματος ή μιας φούστας.

Μπεζ φόρεμα με peplum

Η βασκική πήρε το όνομά της προς τιμήν των ανθρώπων που κατοικούσαν σε μια από τις περιοχές της Ισπανίας - τους Βάσκους, καθώς ήταν μια παραδοσιακή λεπτομέρεια της εθνικής τους φορεσιάς. Στα μέσα του περασμένου αιώνα, το peplum έγινε απίστευτα της μόδας, αλλά χρησιμοποιήθηκε ως διακόσμηση για αδιάβροχα και παλτό.

Στη συνέχεια, αυτό το στοιχείο της ένδυσης ξεχάστηκε για πολύ καιρό και το θυμήθηκαν πρόσφατα. Σήμερα, τα φορέματα peplum είναι πολύ δημοφιλή.

Σε ποιους είναι κατάλληλο;

Ένα peplum δεν είναι μόνο ένα διακοσμητικό, αλλά και ένα λειτουργικό μέρος ενός φορέματος. Σκοπός του είναι να διορθώσει οπτικά τα ελαττώματα του σχήματος. Συνήθως η βασική βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη γραμμή της μέσης, αυξάνοντας έτσι τη διαφορά μεταξύ των γοφών και της μέσης. Για τα κορίτσια με σωματότυπο "ορθογώνιο", αυτή η ιδιότητα ενός peplum θα είναι πολύ χρήσιμη.

Επιπλέον, η βασική θα βοηθήσει στην ισορροπία των φαρδιών ώμων - χαρακτηριστικό της σιλουέτας που έχουν συχνά οι αθλητές και τα απλά ψηλά κορίτσια. Εάν πρέπει να αποσπάσετε την προσοχή από την κοιλιά που προεξέχει, τότε ένα φόρεμα με peplum θα σας βοηθήσει σε αυτό.

Πλεονεκτήματα των Βάσκων

 • Η παρουσία ενός peplum βοηθά να καλύψει ορισμένα ελαττώματα στο σχήμα - μια πολύ σημαντική ποιότητα για κάθε φόρεμα. Επιπλέον, αυτό το φόρεμα είναι κατάλληλο για κορίτσια διαφορετικών υψών και κατασκευών. Η μόνη εξαίρεση είναι αυτά με σχήμα αχλαδιού. Στην περίπτωσή τους, η βασική κάνει το κάτω μέρος του σώματος ακόμα πιο βαρύ.
 • Το peplum μπορεί να διακοσμήσει ακόμα και το πιο απλό φόρεμα.Για πολύ καιρό παρέμεινε στην περιφέρεια της μόδας, αλλά για αρκετές σεζόν στη σειρά εμφανίζεται σε συλλογές φορεμάτων διάσημων σχεδιαστών. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να βασιστούμε στο γεγονός ότι τα φορέματα peplum θα είναι δημοφιλή για πολύ καιρό ακόμη.
Φορέματα Peplum - τα πλεονεκτήματά τους

Βάσκες επιλογές

Μακρύ peplum μοιάζει με φούστα που φοριέται πάνω από φόρεμα. Αυτή η εντύπωση ενισχύεται εάν το peplum είναι κατασκευασμένο από ύφασμα διαφορετικού χρώματος ή υφής.

Διπλό Βάσκο - ένα στοιχείο ραμμένο από δύο στρώσεις υφάσματος. Αυτό το peplum είναι συνήθως πιο κοντό και πιο καμπυλωτό από την κλασική έκδοση.

Ημιτελής βασκική, σε αντίθεση με ένα συμπαγές, δεν καταλαμβάνει ολόκληρη τη ζώνη του φορέματος. Κατά κανόνα, αντιπροσωπεύεται από "φτερά" που προεξέχουν στις πλευρές της στολής.

Ασύμμετρο peplum - η πιο μοντέρνα παραλλαγή αυτής της λεπτομέρειας φορέματος. Από τη μία πλευρά, είναι πιο κοντό, και από την άλλη, πιο μακρύ. Σε αυτόν τον τύπο ανήκει και η βασκική, η οποία σχηματίζει ένα είδος οσμής.

Φόρεμα με θήκη

Ένα peplum μπορεί να διακοσμήσει ένα φόρεμα σχεδόν κάθε στυλ, αλλά φαίνεται πιο εντυπωσιακό σε φορέματα με στενή σιλουέτα.

Φόρεμα με μακρυμάνικο γκρι Peplum με θήκη

Το peplum φόρεμα με θήκη έχει γίνει πραγματικό κλασικό τα τελευταία χρόνια. Αυτό το ρούχο φαίνεται απίστευτα θηλυκό και κομψό. Εξάλλου, μια θήκη είναι από μόνη της win-win και η προσθήκη ενός peplum την κάνει πολύ εξελιγμένη. Ένα peplum φόρεμα με θήκη είναι καλό για διάφορες περιστάσεις, από τη δουλειά μέχρι τον χορό, γι' αυτό και τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο το αγαπούν τόσο πολύ.

Με μανίκια

Θυμόμαστε ότι το peplum χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως διακόσμηση για τα γυναικεία εξωτερικά ενδύματα. Ίσως γι' αυτό φαίνεται τόσο καλή στα μακρυμάνικα φορέματα. Το κύριο πράγμα είναι ότι η φούστα δεν είναι πολύ πλούσια. Είναι καλύτερα αν είναι στενό, για παράδειγμα, "μολύβι". Τα μακριά μανίκια προσθέτουν λιτότητα στο ντύσιμο, αλλά ένα flirty peplum αντισταθμίζει την επιπλέον σοβαρότητα της εικόνας.

Υπάρχουν επίσης μοντέλα φορεμάτων με peplum, που έχουν κοντό μανίκι. Ταυτόχρονα, τα μανίκια είναι συχνά της αρχικής μορφής, γεγονός που κάνει την εικόνα κάπως υπερβολική.

Κοντομάνικο Peplum φόρεμα

Με τρένο

Τα φορέματα με τρένο είναι συνήθως μια επιλογή για τις πιο ιδιαίτερες περιστάσεις. Αρκετά συχνά, τέτοια ρούχα επιλέγονται από νύφες, αποτίοντας φόρο τιμής στις ευρωπαϊκές παραδόσεις γάμου. Πρόσφατα, η βασκική έχει κάνει τον δρόμο της στη μόδα του γάμου, έτσι στα σαλόνια μπορείτε να βρείτε μοντέλα φορεμάτων με βασκική, που μετατρέπονται ομαλά σε τρένο. Κοιτάξτε τις φωτογραφίες - τέτοια φορέματα φαίνονται πραγματικά όμορφα και ασυνήθιστα. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ένας τέτοιος αριθμός οριζόντιων γραμμών "ισιώνει" τη φιγούρα, επομένως αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη μόνο για αρκετά ψηλά κορίτσια.

Υφάσματα

Για να κρατήσει το peplum το σχήμα του, πρέπει να είναι ραμμένο από πυκνό ύφασμα ή από υλικό δύο στρώσεων. Δεν υπάρχουν απαιτήσεις για ύφασμα για το ίδιο το φόρεμα.

Peplum φόρεμα κοστούμι

Ένα φόρεμα με peplum μπορεί να είναι από φυσικό ή συνθετικό ύφασμα, λεπτό ή πυκνό, ελαστικό ή όχι. Χρειάζεται μόνο να επιλέξετε, με βάση τις δικές σας ιδέες για την ομορφιά, τα χαρακτηριστικά της φιγούρας, την εποχή και τη μορφή της εκδήλωσης. Μπορείτε να συνδυάσετε πολλούς τύπους υφάσματος σε ένα μοντέλο ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, το φόρεμα και το peplum μπορούν να κατασκευαστούν από ζέρσεϊ και τα μανίκια από guipure.

Μήκος

Το peplum μπορεί να υπάρχει σε ένα φόρεμα με φούστα οποιουδήποτε μήκους - από μίνι έως μάξι. Αλλά το ίδιο το peplum πρέπει να είναι πιο κοντό από το φόρεμα, διαφορετικά το όλο αποτέλεσμα θα εξαφανιστεί.

Μήκος φορέματος Peplum

Μακριά στο πάτωμα

Ένα φόρεμα με peplum φαίνεται πάντα κομψό, αλλά για ιδιαίτερα ειδικές περιστάσεις πρέπει να επιλέξετε βραδινά φορέματα με φούστα μέχρι το πάτωμα. Το peplum δείχνει απίστευτα εντυπωσιακό σε μια στενή μακριά φούστα. Αυτό το στοιχείο συχνά κοσμείται με φορέματα σιλουέτας με φούστα που ταιριάζει στους γοφούς και φουντώνει έντονα προς τα κάτω. Το καλύτερο από όλα, αυτό το στυλ είναι κατάλληλο για ψηλά κορίτσια με τύπο φιγούρας κλεψύδρας.

Midi

Τα φορέματα με φούστα μεσαίου μήκους είναι τα πιο δημοφιλή καθώς είναι κατάλληλα για μια μεγάλη ποικιλία καταστάσεων. είναι άνετα και κομψά. Ένα midi φόρεμα με peplum φαίνεται ιδιαίτερα καλό με μια pencil φούστα.

Casual Peplum Midi Φόρεμα

Εάν ένα τέτοιο φόρεμα είναι φτιαγμένο σε ένα συγκρατημένο συνδυασμό χρωμάτων και είναι αρκετά κλειστό, είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί σε αυτό στο γραφείο.Τα πιο φωτεινά ρούχα είναι τέλεια για ανεπίσημες συγκεντρώσεις.

Ένα σύντομο

Τα κοντά φορέματα είναι η καλύτερη επιλογή για πάρτι, γιατί είναι τόσο άνετα να χορεύουν! Ένα κορίτσι με ένα κοκτέιλ φόρεμα με ένα peplum πάντα προσελκύει την προσοχή, επειδή αυτό το στοιχείο φέρνει μια μοναδική γοητεία στο ντύσιμο. Τα βασκικά κάνουν το φόρεμα πιο φλερτ και παιχνιδιάρικο, οπότε σε αυτό το ντύσιμο θα τραβήξεις βλέμματα θαυμασμού όλο το βράδυ.

Δημοφιλή χρώματα

Μαύρος

Ένα μαύρο φόρεμα με peplum μπορεί να είναι είτε κλασικό σε μια γκαρνταρόμπα εργασίας είτε ρούχο για έξοδο. Όλα εξαρτώνται από τα χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Μαύρο φόρεμα με peplum και pencil φούστα

Για παράδειγμα, μια κοντή φούστα και λαιμόκοψη θα είναι κατάλληλα σε ένα ανεπίσημο περιβάλλον, αλλά για επαγγελματικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι προτιμότερο να προτιμάτε κάτι πιο επίσημο. Το μαύρο χρώμα σε συνδυασμό με ένα peplum έχει την ικανότητα να μοντελοποιεί τη φιγούρα, εξαλείφοντας κάποιες από τις ελλείψεις της.

λευκό

Το λευκό χρώμα περιβάλλει το κορίτσι με μια αύρα αγνότητας και απειρίας, ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είναι. Νεαρές κυρίες με λευκό φόρεμα προκαλούν μόνο θετικά συναισθήματα στους γύρω τους, γιατί αυτό το χρώμα συνδέεται με μια καλή αρχή.

Αμάνικο λευκό Peplum φόρεμα

Ένα λευκό φόρεμα δεν είναι απαραίτητα το ντύσιμο της νύφης. Εκτός από τον γάμο, υπάρχουν πολλές άλλες περιπτώσεις όπου ένα λευκό φόρεμα με πέπλα θα ήταν απολύτως κατάλληλο, για παράδειγμα, ένας χορός χορού, μια θεατρική πρεμιέρα κ.λπ.

το κόκκινο

Σε κανένα άλλο ρούχο μια γυναίκα δεν αισθάνεται τόσο ελκυστική και σαγηνευτική όσο με το κόκκινο. Ένα κόκκινο φόρεμα είναι ένα πραγματικό εύρημα για ένα κορίτσι που θέλει να παίξει το ρόλο μιας μοιραίας ομορφιάς.

Φόρεμα με μπουστάκι κόκκινο peplum

Δεδομένου ότι το κόκκινο είναι ένα πολύ εκφραστικό χρώμα, το φόρεμα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο απλό. Αφήστε το peplum να είναι το μόνο διακοσμητικό στοιχείο του ντυσίματος σας.

Μπλε

Το μπλε είναι ένα πολύ εκφραστικό χρώμα, αλλά ταυτόχρονα ήρεμο, γι' αυτό και είναι ένα από τα πιο αγαπημένα σε τόσα κορίτσια.

Μπλε navy ασύμμετρο peplum φόρεμα

Ένα μπλε φόρεμα δεν μπορεί ποτέ να είναι χυδαίο (εκτός από πολύ αποκαλυπτικά μοντέλα) - θα δείχνεις πάντα κομψή μέσα του. Ένα peplum είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τονώσετε τη συγκράτηση ενός μπλε φορέματος.

Πράσινος

Το πράσινο υπόσχεται να είναι ένα από τα πιο μοντέρνα χρώματα για τις επόμενες σεζόν. Τουλάχιστον ένα πράσινο φόρεμα πρέπει να εμφανίζεται στην γκαρνταρόμπα όλων, ειδικά αφού ανάμεσα στις πολλές διαθέσιμες αποχρώσεις αυτού του χρώματος, η καθεμία από εμάς θα βρει αυτή που της ταιριάζει περισσότερο.

Πράσινο φόρεμα με peplum και ασυνήθιστη λαιμόκοψη

Τα φορέματα από σμαράγδι, τιρκουάζ, μήλο - peplum φαίνονται απίστευτα ελκυστικά σε οποιοδήποτε συνδυασμό χρωμάτων.

Απόγευμα

Οι γυναίκες φορούν βραδινά φορέματα στις πιο επίσημες περιστάσεις όταν πρέπει να εμφανιστούν με όλο τους το μεγαλείο. Εάν δεν κάνετε μια ενεργή κοινωνική ζωή, τότε η ευκαιρία να εμφανιστείτε μπροστά σε άλλους σε όλο της το μεγαλείο δεν συμβαίνει τόσο συχνά. Γι' αυτό τα κορίτσια είναι πολύ προσεκτικά όταν επιλέγουν ένα βραδινό φόρεμα. Ένα βραδινό φόρεμα με peplum πρέπει να είναι μακρύ και όχι πλούσιο. Φροντίστε να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στο στυλ γοργόνας με μπούστο και μια στενή φούστα στο κάτω μέρος. Εάν το φόρεμα είναι ίσιο, δώστε προσοχή στα μοντέλα με μη τυποποιημένο σχήμα peplum.

Γάμος

Η νυφική ​​μόδα επίσης δεν παρακάμπτει τα φορέματα με μια πέπλα όψη. Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερες νύφες επιλέγουν αυτό το στυλ για το πιο σημαντικό γεγονός της ζωής τους. Τα κορίτσια καθοδηγούνται από διάφορους λόγους: άλλα θέλουν να ακολουθήσουν τη μόδα, άλλα - για να δείξουν μια όμορφη σιλουέτα και άλλα - για να κρύψουν την αναδυόμενη κοιλιά. Σε όλες τις περιπτώσεις, ένα φόρεμα με peplum θα φαίνεται πολύ όμορφο και θα σας βοηθήσει να παρουσιάσετε όλα τα χαρακτηριστικά της εμφάνισης με ευνοϊκό φως.

Ασύμμετρο Νυφικό Peplum

Πολλές νύφες εγκαταλείπουν την παράδοση και προτιμούν τα κοντά ρούχα. Σε αυτή την περίπτωση, ένα peplum φόρεμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε μια μοντέρνα και κομψή νυφική ​​εμφάνιση.

Πρέπει να το φορέσεις γεμάτο;

Τα χοντρά κορίτσια μπορούν, φυσικά, να φορέσουν φορέματα peplum. Με την προϋπόθεση ότι το ντύσιμο επιλεγεί σωστά, μπορεί να διορθώσει κάποιες από τις στιγμές που συχνά γίνονται η αιτία της απογοήτευσης των παχυλών νεαρών κυριών. Ο κύριος κανόνας είναι ότι η βασική πρέπει να βρίσκεται κάτω ή πάνω από τη ζώνη που θεωρείτε προβληματική.

Peplum φόρεμα με τιράντες για παχουλό

Για παράδειγμα, με μια κοιλιά που προεξέχει, χρειάζεστε ένα φόρεμα με peplum, το οποίο ξεκινά σχεδόν κάτω από το μπούστο και μπαίνει στη γραμμή των γοφών. Οι καλλονές με πλούσιους γοφούς θα πρέπει να δώσουν προσοχή σε μοντέλα με φλάντζα από τη μέση. Σε κάθε περίπτωση, όσοι έχουν πολυτελείς φόρμες θα πρέπει να επιλέξουν φορέματα με φαρδύ peplum, αφού τα μικρά στοιχεία τονίζουν μόνο όγκους.

Με τι να φορέσω;

Μπορείτε να συνδυάσετε το peplum φόρεμα με μια μεγάλη ποικιλία ειδών από την γκαρνταρόμπα σας. Μπορεί να κάνει τα πιο συνηθισμένα ρούχα να παίζουν με έναν νέο τρόπο. Για να δημιουργήσετε μια επαγγελματική εμφάνιση, βάλτε ένα σακάκι στο φόρεμα (μόνο που δεν πρέπει να είναι πολύ κοντό). Ένα φόρεμα με peplum φαίνεται πολύ καλό με μια κλασική καμπαρντίνα και επίσημα παπούτσια. Λεπτά μπεζ καλσόν ή κάλτσες θα είναι πάντα κατάλληλα, αλλά την κρύα εποχή, μπορείτε να το κάνετε με χοντρά σκούρα καλσόν. Τα καλοκαιρινά μοντέλα συνδυάζονται υπέροχα με καπέλα με φαρδύ γείσο σε ρομαντικό στυλ. Ένα λεπτό λουράκι και μια μικρή, κομψή τσάντα θα σας βοηθήσουν να ολοκληρώσετε την εμφάνιση.

αξεσουάρ

Το peplum φόρεμα δεν ανήκει σε κανένα στυλ ντυσίματος, άρα ταιριάζει με κάθε αξεσουάρ. Για παράδειγμα, ένα μαύρο φόρεμα με θήκη με δερμάτινο τζάκετ και μεγάλα δερμάτινα και μεταλλικά κοσμήματα είναι ένα απόλυτα αρμονικό ρούχο σε στυλ rocker. Το ίδιο φόρεμα με ένα ελαφρύ σακάκι και αντλίες είναι μια τέλεια εικόνα για μια γυναίκα των επιχειρήσεων. Βγάλτε το σακάκι σας, φορέστε φωτεινά κοσμήματα και ψηλοτάκουνα πέδιλα - με αυτή τη μορφή, μπορείτε να πάτε με ασφάλεια στο πάρτι.

Κοσμήματα και αξεσουάρ για φόρεμα με peplum

Αναζητώντας την τέλεια εμφάνιση, μπορείτε να πειραματιστείτε με μια μεγάλη ποικιλία αξεσουάρ: πολυτελή κοσμήματα, πρωτότυπα κοσμήματα, ρολόγια, γυαλιά και κασκόλ. Ως αποτέλεσμα, σίγουρα θα μπορείτε να βρείτε μερικές ενδιαφέρουσες στιλιστικές λύσεις.

Παπούτσια

Ένα peplum φόρεμα δεν απαιτεί συγκεκριμένα υποδήματα. Φυσικά, όπως κάθε φόρεμα, φαίνεται καλύτερα με ψηλό τακούνι. Εξάλλου, τα κορίτσια φαίνονται ιδιαίτερα ελκυστικά με ψηλοτάκουνα παπούτσια και το βάδισμά τους είναι απλά μαγευτικό. Τα παπούτσια πρέπει να επιλέγονται ανάλογα με την περίσταση για την οποία φοράτε το φόρεμα. Για δουλειά, αυτά θα είναι αυστηρά παπούτσια γραφείου, για περπάτημα στην πόλη - χαριτωμένα μπότες και για διακοπές - θεαματικά σανδάλια. Το χρώμα των παπουτσιών μπορεί να είναι κοντά στο φόρεμα ή, αντίθετα, σε αντίθεση στον τόνο.

3 σχόλια
Βίκα 21.02.2016 20:05

Μου αρέσουν τόσο πολύ τα peplum φορέματα! Ο Βάσκος δίνει όγκο στους ανέκφραστους μηρούς μου.

Μάσα 23.02.2016 20:07

Θαυμάζω επίσης εκείνους που επινόησαν τη βασκανία. Απλά μια σωτηρία για τη σιλουέτα μου!

Λένα 26.02.2016 20:07

Ένα φόρεμα με peplum είναι εξαιρετικό για εταιρικές εκδηλώσεις. Είναι ταυτόχρονα αυστηρό και πολύ θηλυκό. Έχω ένα μαύρο φόρεμα για αυτήν την περίσταση, τώρα θέλω ένα μπλε.

Μόδα

η ομορφιά

σπίτι