Στυλ και μοντέλα φορεμάτων

Τι είναι ασυνήθιστο για το ρωσικό sarafan;

Τι είναι ασυνήθιστο για το ρωσικό sarafan;
Περιεχόμενο
 1. Ιδιαιτερότητες
 2. Λίγο ιστορία
 3. Για ποιόν είναι?
 4. ποικιλίες
 5. Δημοφιλή χρώματα
 6. Σύγχρονες τάσεις
 7. Με τι να φορέσω;
 8. Παπούτσια
 9. αξεσουάρ

Κάθε έθνος έχει παραδοσιακή εθνική ενδυμασία. Για τις Ρωσίδες, τέτοια ρούχα είναι ένα πουκάμισο με ένα sundress. Μαζί με το αυξανόμενο ενδιαφέρον για το έθνικ στυλ και την ιστορία της χώρας τους, τα ρωσικά sundresses έχουν γίνει το αντικείμενο της προσοχής των σχεδιαστών μόδας αυτές τις μέρες. Ας μάθουμε περισσότερα για τέτοια ρούχα και τη χρήση τους στο παρελθόν και στη σύγχρονη γκαρνταρόμπα.

Ιδιαιτερότητες

Το παραδοσιακό sundress χαρακτηρίζεται από ίσιο, ελεύθερο κόψιμο. Μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων σε τέτοια ρούχα παρείχαν τα ένθετα μεταξύ των λεπτομερειών του προϊόντος. Το περίγραμμα του ρωσικού sundress μπορεί να ονομαστεί ομαλό και πολύ απαλό. Αυτό ήταν ιδιαίτερα αισθητό εν κινήσει.

Παραδοσιακό ρωσικό sarafan

Επιπλέον, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του sundress είναι:

 • Σημαντικό μήκος της φούστας.
 • Μακρυμάνικο.
 • Στρώση της στολής.
 • Η αρχική διακόσμηση με τη μορφή πολύπλοκων φωτεινών στολιδιών.
 • Μεγάλο βάρος της στολής.

Λίγο ιστορία

Μέχρι τον 16ο αιώνα, τα μακριά ρούχα για τους άνδρες ονομάζονταν sundress και μόνο αργότερα αυτό το όνομα πέρασε στα γυναικεία ρούχα, τα οποία είτε φορούσαν πάνω από το κεφάλι είτε κουμπώνονταν στο μπροστινό μέρος.

Ρωσικό ανδρικό sundress

Από τον 18ο αιώνα, το ρωσικό sarafan έχει αλλάξει, το οποίο συνδέεται με τις μεταρρυθμίσεις του Peter I, εισάγοντας ένα κοστούμι ευρωπαϊκού τύπου στη ρωσική κοινωνία. Τα σαμαράκια συνέχισαν να φοριούνται μόνο από την αστική τάξη, τους εμπόρους και τους αγρότες.

Τέτοια παραδοσιακά ρούχα κράτησαν το μεγαλύτερο διάστημα μεταξύ των χωρικών, επομένως ήταν η αγροτική εκδοχή του sundress που συγκέντρωσε όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά αυτού του στοιχείου της ρωσικής φορεσιάς.

 Ρωσικό μοντέρνο sarafan σε έθνικ στυλ

Για ποιόν είναι?

Σε ένα ρωσικό sundress, μια γυναίκα οποιασδήποτε κατασκευής και οποιασδήποτε ηλικίας θα φαίνεται ελκυστική και πρωτότυπη. Λόγω της ελεύθερης κοπής, τέτοια ρούχα δεν περιορίζουν την κίνηση και κρύβουν εντελώς τυχόν ελαττώματα στο σχήμα.

ποικιλίες

Τα σαμαράκια με ρωσική λαϊκή φορεσιά αντιπροσωπεύονταν από τους ακόλουθους κύριους τύπους:

 1. Sundress σαν τουνίκ χωρίς μεσαία ραφή. Μια τέτοια στολή ονομαζόταν επίσης κωφή, καθώς ήταν ραμμένη από ένα μόνο κομμάτι ύφασμα και πλευρικά ένθετα. Αυτός ο τύπος sundress είναι ο πιο αρχαίος. Η μπροστινή κοπή ήταν συνήθως μικρή, ορθογώνια ή στρογγυλή. Επίσης συχνά είχε μια μικρή σχισμή που είχε δεσμούς ή κούμπωμα με κουμπί. Ύφασμα, καμβάς και άλλα σπιτικά υφάσματα χρησιμοποιήθηκαν για να ράψουν κωφά σαλαμάκια. Κατά μήκος του ποδόγυρου, των μασχάλων και του λαιμού, τα αντικείμενα ήταν στολισμένα με κόκκινο χαρτί, ζωγραφισμένο καμβά, απλικέ ή κεντήματα σε μορφή στενών λωρίδων.
 2. Το λοξό μοντέλο. Για το ράψιμο ενός τέτοιου sundress, χρησιμοποιήθηκαν ένα συμπαγές πίσω ύφασμα, δύο ίσια μπροστινά πανιά και λοξές πλαϊνές σφήνες. Οι μπροστινοί καμβάδες θα μπορούσαν να ραφτούν ή να στερεωθούν με θηλιές δαντέλας ή μεταλλικά κουμπιά. Για τέτοια sundresses, χρησιμοποιήθηκαν τόσο κλινοσκεπάσματα όσο και εργοστασιακά υφάσματα. Ράφτηκαν από μπροκάρ, ταφτά, κινέζικο ύφασμα, βελούδο, υφάσματα καμβά, μετάξι, κουμάτς, μαλλί και άλλα υλικά. Μερικά από αυτά τα sundresses είχαν μια πυκνή επένδυση, μερικές φορές καπιτονέ. Οι υφασμάτινες κορδέλες ή λωρίδες κουμάτς χρησιμοποιήθηκαν για να διακοσμήσουν τις καθημερινές εκδοχές του sarafan kosoklinny και τα εορταστικά ρούχα ήταν στολισμένα με πλεξούδα, πλεξούδα, μεταξωτές κορδέλες, κρόσσια ή μεταλλική δαντέλα.
 3. Άμεσο μοντέλο. Αυτό το sundress, που ονομαζόταν επίσης Μόσχα ή στρογγυλό, έγινε το πιο κοινό μοντέλο τον 19ο αιώνα. Στην κατασκευή ενός τέτοιου sundress, χρησιμοποιήθηκαν ίσια πάνελ, τα οποία συγκεντρώθηκαν σε μικρές πτυχές στο επάνω μέρος. Τα ίσια sundresses κατασκευάζονταν κυρίως από εργοστασιακά υφάσματα. Για τις τιράντες χρησιμοποιήθηκε το ίδιο ύφασμα με τη φούστα ή αντικαταστάθηκε με πλεξούδα. Το στρίφωμα μιας τέτοιας στολή ήταν διακοσμημένο με κορδέλες ή δαντέλα.
 4. Μοντέλο με μπούστο. Ένα τέτοιο sundress είχε ένα εφαρμοστό μπούστο, στο οποίο ράβονταν ίσια πάνελ για να δημιουργήσουν μια ογκώδη φούστα. Τέτοια ρούχα ήταν συνηθισμένα στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Ξεχωριστά ξεχώρισαν επίσης τα sundresses, στα οποία το μπούστο ήταν σε ζυγό.

Οι κύριοι και οι παράγωγοι τύποι ρωσικών sundresses παρουσιάζονται στο παρακάτω σχήμα.

Τύποι ρωσικών sundresses

Δημοφιλή χρώματα

Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της γυναικείας ρωσικής φορεσιάς είναι πολύχρωμα και ένα είδος στολιδιού. Το αγαπημένο χρώμα των sundresses ήταν το κόκκινο. Αυτό ακριβώς είναι το χρώμα που είχαν τα σαλαμάκια του γάμου.

Γαμήλιο κόκκινο ρωσικό sundress

Τα λευκά sundresses με χρυσά σχέδια έδειχναν υπέροχα.

 Λευκό ρωσικό sundress με χρυσά σχέδια

Επίσης στα χρώματα του sundress υπήρχαν αποχρώσεις του μπλε, του καφέ, του μαύρου, του πορτοκαλί, του καφέ και του κίτρινου. Οι ηλικιωμένες γυναίκες ήταν πιο πιθανό να φορούν μπλε ή μαύρο φανελάκι.

Σύγχρονες τάσεις

Οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν συχνά τη ρωσική λαϊκή φορεσιά ως δημιουργική βάση για τις συλλογές τους. Προσθέτουν στοιχεία του ρωσικού sundress στα μοντέρνα ρούχα.

Τα παραδοσιακά μοντέλα sundresses κερδίζουν επίσης δημοτικότητα, τα οποία αγοράζονται για θεματικές εκδηλώσεις, παιδικά matinees ή φεστιβάλ.

Σήμερα, τα ρωσικά sundresses αντιστοιχούν στις εποικοδομητικές μορφές που χρησιμοποιούνταν για το ράψιμο τέτοιων ρούχων στο παρελθόν. Οι μοντέρνες φορεσιές είναι στολισμένες με λαϊκά κεντήματα, που παρουσιάζονται σε διαφορετικές ποσότητες. Μπορεί να χρησιμεύσει μόνο ως έμφαση και μια ενδιαφέρουσα διακόσμηση ή μπορεί να διακοσμήσει άφθονα ένα προϊόν.

Λευκό ρωσικό sundress σε έθνικ στυλ

Με τι να φορέσω;

Παλιότερα φοριόταν ένα σαλαμάκι με ένα μακρύ πουκάμισο, το οποίο τις περισσότερες φορές ήταν λευκό. Τώρα, κάτω από ένα sundress, φορούν επίσης κυρίως ένα πουκάμισο με μακριά μανίκια διακοσμημένο με κεντήματα, αλλά μερικές φορές αντικαθίσταται με μια λευκή μπλούζα. Το χειμώνα, το ρωσικό sarafan φοριέται με γούνινο παλτό ή ζεστό σακάκι.

Παπούτσια

Τα καλοκαιρινά μοντέλα του ρωσικού sundress φοριούνται με πλεκτά σανδάλια. Σε δροσερό καιρό, οι μπότες είναι ιδανικές για ένα τέτοιο ντύσιμο.

αξεσουάρ

Όλα τα κοσμήματα και άλλα αξεσουάρ επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός σε σχέση με το οποίο φοριέται το ρωσικό sundress.

Αξεσουάρ και κοσμήματα για το ρωσικό sundress

Τόσο κοντές όσο και μακριές χάντρες, λαμπερά μεταλλικά ή πλαστικά βραχιόλια και σκουλαρίκια, κορδέλες, καθώς και πλεκτές τσάντες φτιαγμένες σε έθνικ στυλ είναι κατάλληλες για τέτοια ρούχα. Μια κομψή προσθήκη στο ρωσικό sundress είναι ένα δαντελένιο kokoshnik.

1 σχόλιο
Γκαλίνα 21.02.2016 21:30

Θέλω ένα κόκκινο ρωσικό sundress για μια φωτογράφηση. Υπάρχουν τόσο όμορφα μοντέλα!

Μόδα

η ομορφιά

σπίτι