Στυλ και μοντέλα φορεμάτων

Sari - φόρεμα Ινδουιστών θεών και απλών Ινδών γυναικών

Sari - φόρεμα Ινδουιστών θεών και απλών Ινδών γυναικών
Περιεχόμενο
 1. Λίγο ιστορία
 2. Χαρακτηριστικά των ινδικών ενδυμάτων
 3. Στυλ Aishwarya Rai
 4. Σαρί γάμου
 5. Το πιο ακριβό saree στον κόσμο
 6. Πώς να το βάλεις;
 7. Με τι να φορέσω;

Στις σελίδες περιοδικών και τοποθεσιών, πιθανότατα έχετε δει περισσότερες από μία φορές Ινδές καλλονές με φωτεινά ρούχα διακοσμημένα με πολύτιμους λίθους και κεντημένα σχέδια. Το ύφασμα που φορούν ονομάζεται σάρι.

Ινδικό σάρι

Το Sari είναι το παραδοσιακό φόρεμα των γυναικών που ζουν στην Ινδία. Εμφανίστηκε πριν από πολλούς αιώνες, μια τέτοια στολή κατασκευάστηκε από ένα μακρύ κομμάτι καμβά με τη μορφή ορθογωνίου. Οι γυναίκες τυλίχτηκαν σε έναν τέτοιο καμβά, ντύνοντάς τον για να τονίσουν τις καμπύλες της φιγούρας και να κρύψουν πιθανά ελαττώματα.

Αιώνες αργότερα, τα sarees εξακολουθούν να είναι δημοφιλή. Αυτό είναι το casual και έξυπνο φόρεμα των Ινδών γυναικών, καθώς και το πρωτότυπο ντύσιμο των γυναικών σε άλλες χώρες. Με τη βοήθεια ενός σάρι, οι ομορφιές μπορούν να δείξουν τη θηλυκότητα, τη χάρη και τη χάρη τους.

Ευρωπαϊκό saree πράσινο-μπεζ

Το προϊόν είναι ένας καμβάς χωρίς ραφή μήκους 5-9 μέτρων και πλάτους περίπου 1 μέτρου. Κάτω από αυτό, μια γυναίκα βάζει μια φούστα, που είναι λίγο πιο κοντή από ένα σάρι, και μια μπλούζα που ονομάζεται choli. Η μπλούζα συχνά ταιριάζει με το χρώμα της φούστας και του saree, αν και αν το saree είναι μονόχρωμο, το φινίρισμα της μπλούζας μπορεί να διαφέρει.

Λίγο ιστορία

Πολλοί θρύλοι συνδέονται με την εμφάνιση του σάρι στην γκαρνταρόμπα των Ινδών γυναικών. Σύμφωνα με ένα από αυτά, ένα τέτοιο φόρεμα δημιουργήθηκε σε έναν μαγικό αργαλειό από μια υφάντρια που ονειρευόταν μια ιδανική γυναίκα. Συνδύασε στον καμβά όλα τα προσόντα που έπρεπε να υπάρχουν σε μια τέτοια ομορφιά, έχοντας λάβει απίστευτα όμορφα και μακριά ρούχα.

Γυναίκα στο σάρι

Ένας άλλος θρύλος συνδέει την προέλευση του σάρι με τον βασιλιά Pandava, ο οποίος έχασε την περιουσία του και την οικογένειά του στον τζόγο. Η τελευταία απώλεια του βασιλιά ήταν η γυναίκα του. Οι εχθροί ήθελαν να τη γυμνώσουν, θέλοντας να ντροπιάσουν τη γυναίκα, αλλά δεν μπορούσαν να ξετυλίξουν τα ρούχα.Η σύζυγος Pandava προστάτευε ο Κρίσνα ντύνοντάς την με ένα σάρι.

Χαρακτηριστικά των ινδικών ενδυμάτων

Εξετάζοντας προσεκτικά το ύφασμα ενός σάρι, τα χρώματα, την κουρτίνα και το στολίδι του, μπορείτε να μάθετε πολλά για το κορίτσι στο οποίο βλέπετε ένα τέτοιο φόρεμα. Τα sarees κατασκευάζονται κυρίως από μετάξι, σιφόν ή βαμβάκι. Η ποιότητα του υλικού δείχνει τον πλούτο του χρήστη του σάρι.

Το χρώμα του ντυσίματος μπορεί να πει πολλά. Οι χήρες φορούν άσπρα σαρίκια χωρίς σχέδια, οι νεαρές μητέρες αμέσως μετά τον τοκετό φορούν κίτρινα σάρι, οι νύφες φορούν πράσινες ή κόκκινες σαρίκες διακοσμημένες με χρυσοκέντημα. Η μαύρη ρόμπα φοριέται εξαιρετικά σπάνια, θεωρώντας την άτυχη.

Μόνο άνδρες ασχολούνται με την παραγωγή ινδικών σάρι. Ένα ρούχο παράγεται για μεγάλο χρονικό διάστημα (περίπου 6 μήνες). Ένα σάρι δεν μπορεί να ονομαστεί φτηνό ρούχο, αλλά κάτι τέτοιο χρησιμεύει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και συχνά μεταβιβάζεται στους απογόνους.

Όμορφο saree

Με την πρώτη ματιά, τα περισσότερα saree είναι παρόμοια μεταξύ τους, αλλά αυτό δεν ισχύει καθόλου. Κάθε ρούχο είναι μοναδικό και υπάρχουν περισσότεροι από δώδεκα τρόποι για να τα ντυθείτε.

Στυλ Aishwarya Rai

Η διάσημη Ινδή ηθοποιός έχει επανειλημμένα εμφανιστεί στο κόκκινο χαλί και σε άλλες σημαντικές εκδηλώσεις με πολυτελή σάρι.

Όμορφο saree Aishwarya Rai

Το 2012, η ​​σταρ του Μπόλιγουντ εμφανίστηκε σε μια φιλανθρωπική δεξίωση με ένα ντιζάιν ελαφρύ σάρι με χρυσοκέντημα και το 2013, το χρυσό σάρι της στο Δείπνο των Καννών φαινόταν εκπληκτικό. Η ηθοποιός συμπληρώνει αυτό το κομψό ντύσιμο με ένα λαμπερό clutch και χρυσά κοσμήματα.

Αν και το κόκκινο χρώμα δεν είναι πολύ κατάλληλο για τελετουργικές εκδηλώσεις, καθώς συγχωνεύεται με το χρώμα της πίστας, αλλά στο Aishwarya Rai, τα σάρι σε κόκκινο φαίνονται εκπληκτικά. Η ηθοποιός έχει φορέσει κομψά σαρί αυτού του χρώματος σε πολλές περιπτώσεις σε πρεμιέρες ταινιών και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

 Ο Aishwarya Rai στο Krksnom Sari 2012

Επιπλέον, η Aishwarya επιλέγει συχνά ευαίσθητα καθαρά saree. Το 2006, η ηθοποιός δημιούργησε μια τολμηρή εμφάνιση με ένα πράσινο saree με λευκό κέντημα. Σε αυτόν, η καλλονή σήκωσε ένα κέλυφος και μακριά σκουλαρίκια. Το 2011, το ντύσιμο της Aishwarya ήταν απαλό ροζ και η επένδυση της αποτελούνταν από χάντρες και ασημί δαντέλα.

Σαρί γάμου

Τα sarees με τα οποία παντρεύεται το κορίτσι είναι πολύ όμορφα και εκλεπτυσμένα. Τα προϊόντα είναι διακοσμημένα με χάντρες, ασημένια ή χρυσά κεντήματα, στρας και άλλα ελκυστικά ντεκόρ.

Λευκό γαμήλιο saree

Η επιλογή του υφάσματος, του σχεδίου και της μεθόδου ντυσίματος επηρεάζεται από την περιοχή κατοικίας της νύφης, την ευημερία της οικογένειάς της και άλλες αποχρώσεις. Για παράδειγμα, στις βόρειες περιοχές της Ινδίας, οι νύφες ντύνονται με κόκκινο σάρι, στα ανατολικά - με ένα κίτρινο ρούχο, στη Μαχαράστρα - με ένα πράσινο σάρι και στο Assam - με ένα χιόνι-λευκό.

Το πιο ακριβό saree στον κόσμο

Στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες το 2008, καταγράφηκαν τα πιο πολυτελή και ακριβά saree. Το προϊόν υπολογίστηκε σε 100 χιλιάδες δολάρια (περίπου 4 εκατομμύρια ρουπίες). Στην παραγωγή ενός τέτοιου σάρι συμμετείχαν 30 υφαντές. Κατασκεύασαν το ρούχο για περίπου 7 μήνες, δημιουργώντας ένα πραγματικά απίστευτο ντύσιμο.

Το πιο ακριβό saree στον κόσμο

Τα σάρι ήταν κεντημένα με κλωστές από ασήμι, πλατίνα και χρυσό και στη συνέχεια διακοσμήθηκαν με διαμάντια, ζαφείρια, ρουμπίνια, τοπάζι, κοράλλια, σμαράγδια και άλλες πολύτιμες πέτρες.

Ταυτόχρονα, η αξία του προϊόντος δεν έγκειται μόνο σε ένα τέτοιο φινίρισμα, αλλά και στα σχέδια στο σάρι. Ο καμβάς ήταν διακοσμημένος με 11 πίνακες ενός διάσημου καλλιτέχνη από την Ινδία. Το βάρος του πιο ακριβού σάρι ήταν περίπου 8 κιλά.

Πώς να το βάλεις;

 1. Με τη φούστα και την μπλούζα σας, ξεκινήστε να βάζετε το saree στη φούστα από τη δεξιά πλευρά του λινού.
 2. Τυλίξτε το προϊόν από τη δεξιά πλευρά προς τα αριστερά, κάνοντας έναν κύκλο. Σε αυτή την περίπτωση, το κάτω μέρος του σάρι θα πρέπει να αγγίζει το πάτωμα.
 3. Στη συνέχεια, αρχίστε να μαζεύετε τις πτυχές του saree. Ανάλογα με το μήκος του προϊόντος, θα πάρετε από 5-7 πτυχώσεις ή και περισσότερες.
 4. Οι μαζεμένες πτυχές ενώνονται πίσω από τη φούστα ώστε να «κοιτούν» προς τα αριστερά.
 5. Τυλίξτε το υπόλοιπο ελεύθερο μέρος του καμβά γύρω από τη μέση και ρίξτε την άκρη του προϊόντος στον ώμο σας. Μπορείτε να το στερεώσετε στον ώμο σας με ωραίες καρφίτσες.
Πώς να βάλετε ένα saree

Με τι να φορέσω;

 • Τα παπούτσια που είναι κατάλληλα κάτω από το σάρι θα ήταν μπαλαρίνες ή σανδάλια που έχουν επίπεδη σόλα.
 • Για μια κομψή εκδοχή του saree, μπορείτε να σηκώσετε μια μικρή τσάντα συμπλέκτη.
 • Ένα σάρι είναι ένας υπέροχος συνδυασμός από διάφορα κοσμήματα, για παράδειγμα, βραχιόλια, δαχτυλίδια, κολιέ, μεγάλα σκουλαρίκια και άλλα κοσμήματα.
2 σχόλια
Άνυα 22.02.2016 16:42

Τι όμορφο που είναι! Αυτά τα ινδικά ρούχα με γοητεύουν. Θέλω να πάω στην Ινδία.

Νικούνια 31.10.2018 21:45

Ευχαριστούμε για ένα όμορφο και εντυπωσιακό άρθρο. Τόσες όμορφες φωτογραφίες!

Μόδα

η ομορφιά

σπίτι